Κορονοϊός: Αποφασίζουν οι ειδικοί για παράταση ή άρση των μέτρων – Πιεσμένο το ΕΣΥ

Κορονοϊός: Αποφασίζουν οι ειδικοί για παράταση ή άρση των μέτρων – Πιεσμένο το ΕΣΥ

Την πορεία της πανδημίας θα εξετάσει και πάλι σήμερα η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποφασίσει αν θα υπάρξει παράταση των μέτρων που λήγουν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων την προηγούμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 30/1 κυρίως λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων που σημειώνονταν καθημερινά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Σήμερα καλούνται εκ νέου να αξιολογήσουν την επιδημιολογική κατάσταση με την εικόνα ωστόσο στα νοσοκομεία να παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένη και τους θανάτους να αγγίζουν τριψήφιο αριθμό. Το ΕΣΥ συνεχίζει να δέχεται μεγάλο όγκο πίεσης καθώς οι νοσηλείες και οι εισαγωγές ασθενών παραμένουν υψηλές.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί παράταση των μέτρων και μετά το τέλος του μήνα, ισχύει η απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης, μόνο καθήμενοι έως έξι άτομα ανά τραπέζι και περιορισμός ωραρίου έως τις 00:00, υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ, σούπερ-μάρκετ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη η κακοκαιρία μπορεί να «φρενάρει» για λίγο την εξέλιξη της πανδημίας λόγω του περιορισμού στην κυκλοφορία αυτές τις ημέρες. Ωστόσο, αρκετά είναι και τα ραντεβού για εμβολιασμούς που έχουν αναβληθεί με αποτέλεσμα το εμβολιαστικό πρόγραμμα να μένει πίσω.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter