Κορονοϊός: Απώλειες 314 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρείες

Οι εκτιμώμενες οικονομικές απώλειες για τις αεροπορικές εταιρίες από την παγκόσμια εξάπλωση της COVID-19 έχουν αυξηθεί στα 314 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο υπολογισμός αυτός των απωλειών εσόδων και των ζημιών για τον κλάδο των αεροπορικών εταιριών είναι αυξημένος κατά 25% από την προηγούμενη εκτίμηση, εξαιτίας της σφοδρότητας των οικονομικών επιπτώσεων για τις αεροπορικές εταιρίες, αλλά και εξαιτίας του αργού ρυθμού της αποκατάστασης των διεθνών πτήσεων.

Η τελευταία πρόβλεψη ζημιών της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) είναι αυξημένη σε σύγκριση με την πρόβλεψη ζημιών 252 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έγινε στις 24 Μαρτίου και αντιπροσωπεύει ποσοστό μείωσης 55% στα επιβατικά έσοδα των αεροπορικών εταιριών, σε σύγκριση με το 2019.

4,8 δισ. οι απώλειες για τις κινεζικές αεροπορικές

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες ανέφεραν συνολική απώλεια εσόδων 33,62 δισεκατομμυρίων γουάν (4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στο πρώτο φετινό τρίμηνο, καθώς η εξάπλωση της COVID-19 έπληξε την ταξιδιωτική ζήτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων αρχών στην Κίνα.

Τον Φεβρουάριο, οι αεροπορικές εταιρίες στην Κίνα είχαν απώλειες 10,96 δισεκατομμυρίων γουάν, καθώς βρίσκονταν σε εφαρμογή τα μέτρα κοινωνικού περιορισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.