Κορονοϊός: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία – Καπραβέλος: «Ασθενείς έφυγαν μόνοι τους – Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία»

Κορονοϊός: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία – Καπραβέλος: «Ασθενείς έφυγαν μόνοι τους – Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία»

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να βιώνει εφιάλτη χωρίς τέλος. Τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα λειτουργούν υπό μεγάλη πίεση αφού οι κλίνες ΜΕΘ έχουν γεμίσει και καταφθάνουν νέοι ασθενείς.

Με δραματικό τόνο περιέγραψε ο Νίκος Καπραβέλος όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες τονίζοντας ότι ασθενείς με Covid έφυγαν μόνοι τους: «Έφυγαν μόνοι τους, πήγαν σπίτι τους, θα πάνε στην επόμενη εφημερία, στο επόμενο νοσοκομείο» ανέφερε και συνέχισε ότι το υγειονομικό προσωπικό είναι στο όριό του και ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του. «Μας βρίζουν και έχουν δίκιο», είπε.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, περιγράφοντας τον εφιάλτη που ζουν τόνισε πως μόνο σε μία νύχτα υπήρξαν: «105 προσελεύσεις μολυσμένων στο νοσοκομείο μας» και εξήγησε πως ήταν 44 εισαγωγές και 4 είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικά, περιέγραψε ότι: «Οι άνθρωποι μας βρίζουν διότι είχαν τεράστια αναμονή. Οι συνάδερφοί μας είναι εξουθενωμένοι».

Ακόμα, δεν έκρυψε την ανησυχία του πως αν δεν καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τότε το lockdown θα είναι μονόδρομος και τα νοσοκομεία θα φτάσουν στο σημείο να έχουν ασθενείς στο παρκινγκ όπως η Ρουμανία.

«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε κι εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κορονοϊός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καθώς τη Δευτέρα έσπασε το «ψυχολογικό όριο» των 7.000 κρουσμάτων, οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 477 και 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 24 ώρες.

Τη στιγμή, που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, στο φόντο βρίσκονται νέα μέτρα ενώ τα κυβερνητικά χείλη ξορκίζουν, προς ώρας, τη λέξη lockdown, που αναμφίβολα θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία.

Βασιλακόπουλος: Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

«Προφανώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας» τόνισε, επίσης στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και υποστήριξε πως πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στην εστίαση όπως ζητούν και επιχειρηματίες του χώρου.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε, όσον αφορά τους εμβολιασμένους, να αλλάξει ο τρόπος και ο χρόνος με τον οποίο γίνεται η 3η δόση και εξήγησε λέγοντας πως πρέπει να γίνεται τουλάχιστον στους 4 μήνες από τη δεύτερη. «Θα πρέπει να έρθει πιο νωρίς. Η επιστήμη είναι η διαδικασία της αναζήτησης της αλήθειας μέσα από το πείραμα και τη μελέτη, όσο βγαίνουν καινούργια στοιχεία αναθεωρούμε ή τροποποιούμε λίγο αυτά τα οποία ξέραμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Η Παγώνη αδειάζει υπουργείο Υγείας και διοίκηση «Γεννηματά»

Επανέρχεται η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη μετά την επιβεβαίωση της από το υπουργείο Υγείας, για τα ράντζα – τα οποία τα ονομάζει «επικουρικές κλίνες»-  και με νέες δηλώσεις της αδειάζει και το υπουργείο και την διοίκηση του νοσοκομείου «Γεννηματας».

Δείτε επίσης: Η Ματίνα Παγώνη αδειάζει υπουργείο Υγείας και διοίκηση «Γεννηματά» για τα ράντζα

«Να έρθετε να δείτε τα ράντζα σε όλες τις κλινικές. Γιατί τη νύχτα που γίνονταν όλα αυτά η Διοίκηση του Γεννηματάς δεν ήταν εδώ» αναφέρει η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, απαντώντας στον Διοικητή του Γεννηματάς μέσω του ethnos.gr και παράλληλα σε έντονο ύφος σημειώνει: «Οι κλινικές του νοσοκομείου είναι γεμάτες από ράντζα από την παθολογική κλινική και αυτό δεν τιμά μια διοίκηση. Και η Διοίκηση δεν ήταν εδώ».

Νωρίτερα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο επιβεβαίωνε τα ράντζα – αφού τα ονομάτιζε «επικουρικές κλίνες» – και σημείωνε ωστόσο πως στην εφημερία της 7-8 Νοεμβρίου τα περιστατικά κορονοϊού ήταν σχετικά μειωμένα και συγκεκριμένα 16 έναντι 25 στην προηγούμενη εφημερία της 30ής Οκτωβρίου.

Το υπουργείο παραδέχεται ωστόσο πως το βράδυ της Κυριακής (7/11) αναπτύχθηκαν 24 «επικουρικές κλίνες» ενώ οι ασθενείς θα προωθηθούν «σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου».

Αντίθετα, αν και στην ουσία επιβεβαιώνει την κυρία Παγώνη, αρνείται πως πήραν ράντζα από το Σωτηρία ή από άλλη Μονάδα Υγείας.

Ωστόσο οι εικόνες που εμφανίστηκαν σήμερα στα site δείχνουν την πραγματικότητα και μάλιστα από «φιλοκυβερνητικά» μέσα ενημέρωσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter