Κορονοϊός- Aττικόν: Για πρώτη φορά γεννήθηκε μωρό με λοίμωξη Covid-19 – Θετικοί και οι δύο γονείς

Κορονοϊός- Aττικόν: Για πρώτη φορά γεννήθηκε μωρό με λοίμωξη Covid-19 – Θετικοί και οι δύο γονείς

Γεννήθηκε χθες στο Αττικό Νοσοκομείο μωρό που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό SARS-CoV2 από μητέρα που είχε λοίμωξη Covid-19 σε αποδρομή. Αυτό το εύρημα συνηγορεί υπέρ της κάθετης μετάδοσης του ιού ενδομητρίως, από τη μητέρα στο μωρό.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κας Σοφίας Καλανταρίδου, Καθηγήτριας Μαιευτικής-Γυναικολογίας/ Στείρωσης Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Διευθύντριας Γ’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, χθες, 11-12-2020, γεννήθηκε στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στον ΠΓΝ «Αττικόν», για πρώτη φορά μωρό με θετικό μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 από μητέρα με λοίμωξη Covid-19 σε αποδρομή. 

Η κύηση ήταν 37 εβδομάδων με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη της κύησης. Η μητέρα εμφάνισε προ 8ημέρου δεκατική πυρετική κίνηση και βήχα. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο με RT-PCR, ο οποίος βγήκε θετικός και για τους δύο. Χθες η μητέρα προσήλθε στο Αττικό Νοσοκομείο με φαινόμενα τοκετού και ο μοριακός έλεγχος ήταν ασθενώς θετικός, γεγονός που υποδηλώνει ότι η λοίμωξη Covid-19 είναι σε αποδρομή. Το αγοράκι, βάρους γέννησης 3410 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών για παρακολούθηση. Ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή, γεγονός που απομακρύνει την πιθανότητα κάθετης μετάδοσης κατά την διάρκεια του τοκετού. Μέχρι σήμερα, όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρες με λοίμωξη Covid-19 ήταν αρνητικά σε επανειλημμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter