Κορονοϊός- Αττικόν: «Νοσοκομείο αναφοράς» αλλά με ράντζα παντού, ανεπαρκείς ΜΕΘ και καμιά νέα πρόσληψη!

Κορονοϊός- Αττικόν: «Νοσοκομείο αναφοράς» αλλά με ράντζα παντού, ανεπαρκείς ΜΕΘ και καμιά νέα πρόσληψη!

Την δραματική κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται το “νοσοκομείο αναφοράς” για ασθενείς με κορονοϊό, Αττικόν, επισημαίνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου οι οποίοι διαμρτυρόμενοι για την παντελή αδιαφορία του υπουργείου Υγείας κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 12/3, 7-10 πμ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση του το σωματείο, ακριβώς πριν ένα μήνα, στις 6 Φεβρουαρίου 2020, για το Αττικό Νοσοκομείο ως κέντρο αναφοράς κρουσμάτων κορονοϊού, ανέφερε:

”Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο για τον κορονοϊό στο Αττικό που να είναι εφαρμόσιμο, σε πιθανή μαζική έξαρση της νόσου. Κάθε σοβαρό σχέδιο περιλαμβάνει το προσωπικό που μπορεί να το εφαρμόσει, τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας και τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές. Κάθε σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας κρίσης της δημόσιας υγείας περνάει μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργίας υποδομών και εξοπλισμού του νοσοκομείου με τα απαραίτητα υλικά, αλλιώς είναι μονό επικοινωνιακή πολιτική και εκμετάλλευση των εργαζομένων εις βάρος της υγείας του ασθενούς.”

Ενώ η μαζική έξαρση της νόσου είναι “προ των πυλών”, και ενώ έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας, το σωματείο επισημαίνει τα εξής:

1. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, διοικητικός, τεχνολόγος, τραυματιοφορέας, στις κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

2. Δεν έχει φύγει ούτε ένα ράντζο, ούτε έχει ανακουφιστεί από την υπερεφημέρευση το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

3. Δεν έχει ανοίξει ούτε ένα επιπλέον κρεβάτι ΜΕΘ, με την αναγκαία πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού, στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ (τα υπάρχοντα κρεβάτια ΜΕΘ δεν επαρκούν ούτε για την τακτική λειτουργία του νοσοκομείου, πολύ περισσότερο δε για έκτακτες συνθήκες)

4. Δεν έχει ανοίξει κανένα κλειστό νοσοκομείο, πχ Λοιμωδών, για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που πιθανά θα προκύψουν από την επιδημία, και θα ανακούφιζαν τη Δυτική Αθήνα και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

Τι ζητούν 

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας σε άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους. Στην αντίθετη περίπτωση την Πέμπτη 12/3 το σωματείο κηρύσσει στάση εργασία 7-10 πμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter