Κορονοϊός: Αυστηρά μέτρα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης από τον Δήμο Αθηναίων

Κορονοϊός: Αυστηρά μέτρα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης από τον Δήμο Αθηναίων

Αυστηρά μέτρα υγιεινής στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων. Στο επίκεντρο οι ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ΚΥΑΔΑ, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 διενεργούνται οι παρακάτω ενέργειες:

Καθημερινά, στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης όπου πραγματοποιείται το συσσίτιο, αλλά και σε όλους τους χώρους του Κ.Υ.Α.Δ.Α. και του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών που υποδέχονται το κοινό (π.χ. Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο) γίνεται απολύμανση με χημικά μέσα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

– Εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθούν φύλλα plexiglass στα σημεία όπου εξυπηρετείται το κοινό (Κοινωνικές υπηρεσίες, χώρος σίτισης, Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο).

Όλες οι δομές του Κ.Υ.Α.Δ.Α. είναι εφοδιασμένες με αντισηπτικά, γάντια και μάσκες, για χρήση τόσο από εργαζόμενους, όσο και από ωφελούμενους, με στόχο την αποτελεσματική προστασία τους.

– Υπάρχουν αναρτημένα έντυπα σε όλους τους χώρους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης με τα ατομικά μέτρα προστασίας και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού στους ανθρώπους που εξυπηρετούνται καθημερινά από τις δομές του, καθώς και στους φιλοξενούμενους στις εστίες. Επιπλέον, το προσωπικό του Κ.Υ.Α.Δ.Α. ενημερώνει ανελλιπώς τους ωφελούμενους για τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν.

– Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έως την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, θα δέχονται και θα εξυπηρετούν το κοινό τις ώρες 09.00 – 12.00, ενώ η Αθηναϊκή Αγορά αναστέλλει τη λειτουργία της για το προαναφερθέν διάστημα.

Η διανομή του συσσιτίου, συνεχίζεται κανονικά.

Πρόεδρος ΚΥΑΔΑ: Προστατεύουμε τους εργαζομένους με τα μέτρα που έχουμε λάβει

«Προστατεύουμε τους εργαζομένους μας και τους ωφελούμενος με τα μέτρα που έχουμε λάβει», αναφέρει με δηλώσεις του στο documentonews.gr ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κ. Γρηγόρης Λέων. Ερωτηθείς για τις μεγάλες ουρές που σχηματίζουν οι ωφελούμενοι στο συσσίτιο και κατά πόσο αυτό δημιουργεί θέμα για τη Δημόσια Υγεία, ο κ. Λέων απάντησε ότι ο Δήμος έχει λάβει ήδη συγκεκριμένα μέτρα. Εκτός των Plexiglas που θα τοποθετηθούν άμεσα, την καθημερινή απολύμανση των χώρων, το ωράριο του συσσιτίου (από τις 12:00) που δεν συμπίπτει με τις υπηρεσίες του Κόμβου Αλληλοβοήθειας των Πολιτών (έως τις 12:00), των γαντιών μιας χρήσης και μασκών και των αντισηπτικών που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, αστυνομία και δημοτική αστυνομία βοηθούν κατά την διανομή του συσσιτίου ώστε να τηρείται μεταξύ των ωφελούμενων η απαραίτητη απόσταση τους ενός με δύο μέτρων. «Προσπαθούμε και υλοποιούμε να μην έχουμε υπερσυγκέντρωση κόσμου. Έχουμε εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της δομής που είναι απαραίτητη σε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας», καταλήγει ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter