Κορονοϊός: Αυτό είναι το απόθεμα υλικών των νοσοκομείων – Ελάχιστο λένε οι εργαζόμενοι

Κορονοϊός: Αυτό είναι το απόθεμα υλικών των νοσοκομείων – Ελάχιστο λένε οι εργαζόμενοι

Τις εκκλήσεις τους προς την κυβέρνηση να τους προμηθεύσει υγειονομικό υλικό, εντείνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας. Οι άνθρωποι που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της πρωτοφανούς κρίσης δημόσιας υγείας που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός επιμένουν ότι το απόθεμα που διαθέτουν είναι ελάχιστο.

Σύμφωνα με στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος υπουργείου Υγείας το απόθεμα σε υλικά πρώτης ανάγκης, όπως μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, ακόμη όμως και ειδικές στολές προστασίας από τον ιό, δεν επαρκούν. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα τα τελευταία στοιχεία οι περίπου 640 μονάδες υγείας του ΕΣΥ, διαθέτουν 1.070.000 απλές χειρουργικές μάσκες και 61.000 μάσκες υψηλής προστασίας.

Ταυτόχρονα, διαθέσιμα είναι 27,5 εκατομμύρια γάντια και ακόμη δύο εκατομμύρια αποστειρωμένα, ενώ σε 90.000 ανέρχεται ο αριθμός των αντισηπτικών και σε 23.500 των στολών υψηλής προστασίας από τον κορονοϊό. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αν αναλογιστεί κανείς ότι το παραπάνω απόθεμα αφορά περίπου 100.000 απασχολούμενος στον χώρο της Υγείας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, είναι ελάχιστο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter