Κορονοϊός: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο – Μόνο 309 σε μια μέρα στο Βέλγιο

Κορονοϊός: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο – Μόνο 309 σε μια μέρα στο Βέλγιο
Με μεγάλη ταχύτητα αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη με εξαίρεση την Κίνα η οποία κατάφερε να μηδενίσει την Τετάρτη τα εγχώρια κρούσματα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Βέλγιο αυξάνεται κατακόρυφα αγγίζοντας τα 309 στις 18 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ανεβάζοντας σε 1.759 τα συνολικά κρούσματα τού κορονοϊού στην χώρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, υπήρξαν 7 νέοι θάνατοι επί συνόλου 21 που έχουν καταγραφεί στο Βέλγιο από την έναρξη της επιδημίας.

82 νέα κρούσματα στην Ινδονησία

Η Ινδονησία ανακοίνωσε σήμερα 82 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, τη μεγαλύτερη αύξηση που σημειώνει σε μια μέρα, με τα οποία ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 309, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. 

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την Covid-19 αυξήθηκε κατά έξι σε 25, η πλειονότητα των οποίων καταγράφηκε στην Τζακάρτα, πρόσθεσε ο Άσμαντ Γιουριάντο.

Νέα κρούσματα αναφέρθηκαν επίσης σε επαρχίες της χώρας, όπως η Δυτική Ιάβα, η Ανατολική Ιάβα και τα Νησιά Ριάου, ενώ 15 ασθενείς πήραν εξιτήριο, κατέληξε ο αξιωματούχος.

110 νέα κρούσματα στην Μαλαισία

Παράλληλα η Μαλαισία κατέγραψε σήμερα 110 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον σε 900. Τα περισσότερα νέα κρούσματα στη χώρα συνδέονται με θρησκευτική συγκέντρωση σε τέμενος στην οποία παρευρέθηκαν 16.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

60 νέα κρούσματα στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα 60 νέα κρούσματα καταγράφοντας και αυτή, όπως και η Ινδονησία, τη μεγαλύτερη αύξηση σε μια μέρα, με το σύνολο των κρουσμάτων της να ανέρχεται πλέον σε 272, σύμφωνα με υγειονομικό αξιωματούχο της χώρας.

Τα σημερινά κρούσματα εντάσσονται σε δύο ομάδες: η πρώτη συνίσταται σε 43 κρούσματα που συνδέονται με άλλα που είχαν διαγνωσθεί νωρίτερα, ενώ η δεύτερη αφορά 17 νέους ασθενείς, στους οποίους περιλαμβάνονται άνθρωποι που έφτασαν στην Ταϊλάνδη από χώρες όπως η Ιταλία, η Μαλαισία, η Ιαπωνία, το Ιράν και η Ταϊβάν, διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής του τμήματος Ελέγχου των Ασθενειών στο υπουργείο Υγείας Σουανατσάι Ουαταναγινγκτσαροεντσάι.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει έναν θάνατο από τότε που ξέσπασε η επιδημία, ενώ 42 ασθενείς έχουν αναρρώσει και επιστρέψει στα σπίτια τους και 229 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, κατέληξε ο ίδιος.

15 νέα κρούσματα στις Φιλιππίνες

Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν σήμερα 15 νέα κρούσματα, με τα οποία ανέρχεται σε 217 ο συνολικός αριθμός τους, καθώς σχεδόν ο μισός πληθυσμός των 107 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας βρίσκεται στις αρχές μιας καραντίνας διάρκειας ενός μήνα.

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων προσθέτει στη σχετική ανακοίνωσή του ότι ένας ασθενής ανάρρωσε, ανεβάζοντας τον αριθμό των ιαθέντων σε 8, ενώ οι θάνατοι από την επιδημία Covid-19 παραμένουν 17.

Η Μανίλα ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι σταματάει την έκδοση βίζας για τους ξένους, απαγορεύοντας στους πολίτες όλων των ξένων χωρών την είσοδο στη χώρα ώστε να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

«Κάνουμε ένα επιτακτικής σημασίας βήμα προς τα μπροστά: συνολική απαγόρευση της εισόδου ξένων όλων των εθνικοτήτων χωρίς εξαιρέσεις», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Τεόντορο Λόξιν, προσθέτοντας ότι στους ξένους επισκέπτες που είναι να αναχωρήσουν θα επιτραπεί να φύγουν από τη χώρα.

Αναβάλλονται οι βουλευτικές εκλογές στη Σρι Λάνκα

Τέλος η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα είναι σε θέση να διεξαγάγει τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα που προγραμματίζονταν για τις 25 Απριλίου λόγω του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού.

Η Σρι Λάνκα απαγόρευσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα όλες τις εισερχόμενες πτήσεις για δύο εβδομάδες και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 50 κρούσματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter