Κορονοϊός: Αυξάνεται η λίστα των γιατρών που νοσούν – Νέα κρούσματα σε Βούλα, Κοζάνη, Σέρρες

Κορονοϊός: Αυξάνεται η λίστα των γιατρών που νοσούν – Νέα κρούσματα σε Βούλα, Κοζάνη, Σέρρες

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα κορονοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πλέον νοσούν 73 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα αρκετών ακόμη εξετάσεων. Ταυτόχρονα τους 400 έχουν ξεπεράσει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις λοιπές δομές υγείας που έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω επαφής τους με ασθενείς.

Το τελευταίο κρούσμα, όπως πληροφορείται το documentonews.gr, είναι μια γιατρός του κέντρου κγείας Σιδηροκάστρου Σερρών. Σύμφωνα με πληροφορίες το κέντρο υγείας έκλεισε και 31 εργαζόμενοι σε αυτό τέθηκαν σε καραντίνα. Ωστόσο υπάρχει ανησυχία αφού η γιατρός που νόσησε έκανε παράλληλα αγροτικό ιατρείο σε δύο χωριά. Πρόκειται για τους οικισμούς Ορεινή και Ξηροτοπος, στους οποίους ζουν ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι.

Την ίδια στιγμή, σε καραντίνα τέθηκαν και έντεκα γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου Κοζάνης. Τούτο διότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής περιέθαλψαν 76χρονο ασθενή ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά τελικώς διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό.

Μια γιατρός βρέθηκε επίσης θετική στο νοσοκομείο Ασκληπιείο στη Βούλα, με αποτέλεσμα να μην εφημερεύσει σήμερα η παθολογική κλινική. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ληφθεί δείγματα από τους γιατρούς και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή μαζί της και εξετάζεται αν και πόσοι θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Θετικό πάντως είναι το γεγονός ότι λειτούργησε με ασφάλεια το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του νοσοκομείου Άγιος Σάββας και πραγματοποιήθηκαν κανονικά ακτινοθεραπείες στους ασθενείς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter