Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών σε ΜΕΘ στην Ιταλία

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών σε ΜΕΘ στην Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα κρούσματα κορονοϊού σημείωσαν μεγάλη άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα περιστατικά, σήμερα, είναι 5.901, με 41 νεκρούς.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εισήχθησαν 62 επιπλέον ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας, όπου συνολικά νοσηλεύονται 514 άνθρωποι. Χθες, τα νέα κρούσματα ήταν 4.619, με 39 νεκρούς.

Παράλληλα, 5.076 ασθενείς έχουν εισαχθεί στους θαλάμους covid 19 των ιταλικών νοσοκομείων και 81.603 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «η Ιταλία είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός».

«Δεν θα στείλουμε ποτέ την αστυνομία στo σπίτι των πολιτών, αλλά πρέπει να υιοθετήσουμε προσεκτικές συμπεριφορές, για να μπορέσουμε να χειριστούμε την φάση αυτή», πρόσθεσε ο Κόντε.

Εξήγησε, δε, ότι «ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να μην κηρυχθεί και πάλι η χώρα σε κατάσταση γενικού lockdown» ενώ προέτρεψε τους Ιταλούς να είναι πιο προσεκτικοί όταν συναντούν φίλους και συγγενείς, διότι έχει αποδειχθεί ότι ο ιός μεταδίδεται, κυρίως, μέσα στο σπίτι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter