Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων και πάλι στην Ισπανία

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων και πάλι στην Ισπανία
Τουρίστες και Ισπανοί απολαμβάνουν το ποτό τους στο κέντρο της Μαδρίτης, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021. Στην Ισπανία τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν ανοικτά – Associated Press

Το ποσοστό των διαγνωσμένων κρουσμάτων COVID-19 αυξάνεται στις περισσότερες ισπανικές περιοχές, με αιχμή κυρίως το πιο μολυσματικό παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που αρχικά εντοπίστηκε στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή. Υπάρχει μια αύξηση, μια βραδεία αύξηση αλλά και πάλι μια αύξηση των κρουσμάτων, και επιπολασμός του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναμένει αύριο την παράδοση άνω του 1 εκατ. δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού έως τον Ιούνιο

Η Ισπανία αναμένει ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θα διευκολύνουν τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι έτοιμα το αργότερο τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Αντιμέτωποι με μια πανδημία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 900.000 ανθρώπους στην Ευρώπη και έχει οδηγήσει την ήπειρο στην πιο βαθιά της ύφεση, οι ηγέτες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει να εργαστούν για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να εκκινήσει και πάλι η τουριστική βιομηχανία, που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

«Είμαστε στις Βρυξέλλες με μια πρόταση που έγινε από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε η υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero, λέγοντας ότι το Κοινοβούλιο έχει συμφωνήσει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς τα πιστοποιητικά για να διευκολυνθούν τα ταξίδια στην Ευρώπη.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα αποτρέπουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από το να ταξιδέψουν, δήλωσε η Γκονθάλεθ Λάγια, αλλά οι πολίτες που έχουν πιστοποιητικό θα περνούν πιο γρήγορα από τα σύνορα συγκριτικά με άλλους που θα πρέπει να υποβάλλονται σε όλους τους υφιστάμενους ελέγχους.

AstraZeneca και σε άτομα άνω των 65 ετών

Η Ισπανία αποφάσισε να άρει τον ηλικιακό περιορισμό των 65 ετών για τη χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca, ενώ παράλληλα θα εμβολιάζει με το μονοδοσικό σκεύασμα της φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson τους πολίτες άνω των 66 ετών, μετέδωσε απόψε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser.

Η επιτροπή δημόσιας υγείας ενέκρινε την αλλαγή αυτή στη σημερινή συνεδρίασή της, ανέφερε το ραδιόφωνο, επικαλούμενο ένα έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία είχε αποφασίσει να επαναλάβει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca για τα άτομα από 18 έως 65 ετών.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες είχαν αναστείλει τη χρήση του εμβολίου αυτού εκφράζοντας ανησυχίες μετά την εμφάνιση περιπτώσεων θρομβοεμβολών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter