Κορονοϊός: Αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων σε έξι περιοχές – Ποιες βρίσκονται στο «κόκκινο»

Κορονοϊός: Αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων σε έξι περιοχές – Ποιες βρίσκονται στο «κόκκινο»

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 4 έως 10 Ιουλίου, σε σχέση με την εβδομάδα 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα περιοχές και μείωση σε τέσσερεις από τις δώδεκα (4/12) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητικές ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (+132%), στο Βόλο (+96%), στην Αλεξανδρούπολη (+92%), στην Ξάνθη (+85%) και στη Θεσσαλονίκη (+32%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+12%). Πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-54%) και στα Χανιά (-51%), ενώ οριακή μείωση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (-27%) και στην Περιφέρεια Αττικής (-14%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+1%) και στην Κέρκυρα (+7%).

Στην Περιφέρεια Αττικής, τις τελευταίες εβδομάδες, το ιικό φορτίο παρουσίασε σταδιακή αύξηση η οποία κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα – κυρίως λόγω των παραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 – και αυτήν την εβδομάδα σταθεροποιείται.

Την ίδια στιγμή, το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε συνολικά κατά 550% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο εβδομαδιαίος ρυθμός αύξησης του ιικού φορτίου εμφανίζει πτωτική τάση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter