Κορονοϊός-Βρετανία: Οι θιασώτες της ανοσίας της αγέλης βλέπουν κίνδυνο εξάπλωσης μέσω.. διαδηλώσεων

Κορονοϊός-Βρετανία: Οι θιασώτες της ανοσίας της αγέλης βλέπουν κίνδυνο εξάπλωσης μέσω.. διαδηλώσεων

Οι αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι στο Λονδίνο και άλλες μεγάλες βρετανικές πόλεις, υπάρχει «αναμφίβολα» κίνδυνος να προκαλέσουν και πάλι αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες, Σάββατο, σε διαδηλώσεις για να εκφράσουν την οργή τους κατά της αστυνομικής βίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, αψηφώντας την κυβερνητική συμβουλή να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις λόγω του κορονοϊού.

Ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης στο Sky News, αν ο μεγάλος αριθμός αυτών που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις καθιστά πιθανότερη μια αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, ο Χάνκοκ απάντησε: «Υπάρχει αναμφίβολα κίνδυνος».

«Υποστηρίζω πολύ έντονα τη θέση αυτών που διαμαρτύρονται … όμως ο ίδιος ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και οι συναθροίσεις σε μεγάλες ομάδες αντιβαίνουν προσωρινά στους κανόνες ακριβώς επειδή αυξάνουν τον κίνδυνο διάδοσης αυτού του ιού», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter