Κορονοϊός: «Βροχή» από νέα κρούσματα σε γηροκομεία, δημόσια νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και μουσεία

Κορονοϊός: «Βροχή» από νέα κρούσματα σε γηροκομεία, δημόσια νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και μουσεία

Διαρκώς νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώνονται σε δημόσιες δομές και υπηρεσίες τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα στο Δρομοκραΐτειο σήμανε συναγερμός σήμερα Κυριακή, καθώς εντοπίστηκαν θετικοί δύο αλλοδαποί τρόφιμοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη υποβλήθηκαν σε τεστ και σήμερα που βγήκε το αποτέλεσμα αποδείχτηκαν θετικοί στην Covid-19. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος είναι εντελώς ασυμπτωματικοί.

Οι δύο ασθενείς κοιμόντουσαν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος. Φυσικά και με το προσωπικό, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ

«Το νοσοκομείο έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. Πρέπει ο ασθενής να φύγει άμεσα από το Δρομοκαΐτειο για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης συντηρητών αρχαιοτήτων ένας συνάδελφός τους εντοπίστηκε θετικός από την Πέμπτη αλλά δεν προέβη σε καμιά επίσημη ανακοίνωση η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ή η διεύθυνση του Μουσείου Ακρόπολης στο οποίο εργάζεται. Άλλος ένας συνάδελφός τους βρέθηκε θετικός και εργάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως τρεις εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Αγρινίου βρέθηκαν θετικοί, ενώ άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες ώρες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία από το Γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βγήκαν θετικοί σε σημερινά rapid test που διενήργησε ο ΕΟΔΥ. Συνολικά οκτώ κρούσματα σε εργαζόμενους σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων έχουν εντοπιστεί στην Καρδίτσα και άλλα δύο κρούσματα σε μονάδες στα Γιάννενα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter