Κορονοϊός: Διάγγελμα από την Μέρκελ για πρώτη φορά στα 14 χρόνια ως Καγκελάριος

Κορονοϊός: Διάγγελμα από την Μέρκελ για πρώτη φορά στα 14 χρόνια ως Καγκελάριος
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ

Την σοβαρότητα της κατάστασης όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού μαρτυρά η απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ να απευθύνει σήμερα, Τετάρτη για πρώτη διάγγελμα έπειτα από 14 χρόνια ως Καγκελάριος.

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, το ARD μετέδωσε ότι η Μέρκελ θέλει με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της να ενημερώσει τους Γερμανούς για το πού βρίσκεται η χώρα σε σχέση με την επιδημία  και να τους υπενθυμίσει τι μπορούν να κάνουν για να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, o οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα.

«Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει τώρα στη Γερμανία για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού και πώς κάθε ένας μπορεί να συνεισφέρει», εξήγησε ο Ζάιμπερτ.

Το διάγγελμα της Μέρκελ θα μεταδοθεί σήμερα στις 20:15 τοπική ώρα (21:15 ώρα Ελλάδας), αφού το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Ρόμπερτ Κοχ (RKI) προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μολυνθούν τους επόμενους μήνες από τον ιό SARS-CoV-2 δέκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία, αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, στα 14 χρόνια που είναι καγκελάριος, που η Μέρκελ κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους Γερμανούς, πέρα από αυτό της Πρωτοχρονιάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter