Κορονοϊός: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών από την Παρασκευή 21 Μαΐου

Κορονοϊός: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών από την Παρασκευή 21 Μαΐου

Την Παρασκευή 21 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν γίνει 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί (και με τις δύο δόσεις) μέχρι το τέλος Μαΐου.

Οι παραδόσεις που αναμένει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η κυβέρνηση αναμένει 1.860.000 δόσεις και μία έξτρα παράδοση 566.000 δόσεων με τέσσερις παραδόσεις το μήνα από τη Pfizer.

Η Moderna επιβεβαίωσε 308.000 δόσεις, η Astrazeneca 348.000 δόσεις έως το τέλος του μήνα και 500.000 τον Ιούνιο, ενώ η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.00 δόσεις μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Η νέα μελέτη για τα αντισώματα

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα μελέτης που ανέφερε ότι τα αντισώματα (είτε μετά από εμβολιασμό, είτε από νόσηση) παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο επαναλοίμωξης. Όπως επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου, η μελέτη συμπεριέλαβε δείγματα από 1.300 ανθρώπους, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντική τη μελέτη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις, επισημαίνοντας τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων που κάνουν λόγο για μία δόση εμβολίου μετά από νόσηση. «Με τα νέα στοιχεία καταρρίπτονται τα επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Επιχειρήματα του τύπου οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο δεν ισχύουν και όσοι το επικαλούνται κάνουν λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter