Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για τα μέτρα του lockdown – Διπλάσια τα πρόστιμα

Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για τα μέτρα του lockdown – Διπλάσια τα πρόστιμα

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα του lockdown που θα τεθεί σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισε ότι από το πρωί του Σαββάτου θα ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με τις μετακινήσεις να γίνονται μέσω αποστολής SMS στο 13033 για λόγους:

  • Εργασίας
  • Υγείας
  • Μετάβασης στο Σχολείο
  • Μετάβασης σε Κηδεία
  • Μετάβαση για Διαζευγμένους Γονείς
  • Μετάβαση σε Τράπεζες

Η υποχρέωση για την αποστολή SMS δεν ισχύει μόνο για τη Σάμο. Στο νησί αλλά και στην Καρδίτσα (όπου οι μετακινήσεις θα γίνονται κανονικά με SMS) θα λειτουργεί κανονικά το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο.

Παράλληλα τονίστηκε ότι:

  • Οι νεοσύλλεκτοι της επόμενης ΕΣΣΟ θα υποβληθούν όλοι σε τεστ για κορονοϊό
  • Δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα κατά τη διάρκεια του lockdown – Δεν εμπίπτει σε λόγους μετακίνησης.
  • Η είσοδος στη χώρα θα επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού 72 ώρες πριν από τη μετάβαση στις πύλες εισόδου
  • Αναστέλλονται οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

Κατά τη διάρκεια του Lockdown:

Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα

Θα λειτουργούν super market, mini market, pet shops, περίπτερα, ψιλικά, φούρνοι, μανάβικα, κρεοπωλεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, τα φαρμακεία, οι δομές υγείας, τα καθαριστήρια, οι υπηρεσίες παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και κούριερ.

Η εστίαση θα είναι ανοιχτή μόνο για delivery και take away.

Για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, επιτρέπεται η εξυπηρέτηση των πολιτών μόνο για υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών, καθώς και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop).

Όσο για το Πολυτεχνείο, ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι φέτος δεν θα διεξαχθεί η πορεία.

Ο κ. Χαρδαλιάς, επιβεβαίωσε κλείνοντας αυτό που είπε το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι δηλαδή δεν θα γίνει φέτος η πορεία για το Πολυτεχνείο. 

«Η επέτειος θα τιμηθεί με κατάθεση στεφάνων κατά μόνας από τα κόμματα», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter