Κορονοϊός: Η Αργεντινή έδωσε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm

Κορονοϊός: Η Αργεντινή έδωσε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm

Οι αρχές της Αργεντινής έδωσαν χθες Κυριακή άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό που παράγει η κινεζική Sinopharm, με απόφαση που υπογράφεται από την υπουργό Υγείας Κάρλα Βιτσότι.

Η εξέλιξη ακολούθησε τη σύσταση της εθνικής υπηρεσίας φαρμάκων, τροφίμων και ιατρικών τεχνολογιών στο υπουργείο Υγείας να συμπεριλάβει το εμβόλιο της Sinopharm στο εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης.

Εκπρόσωπος της υπουργού Υγείας εξήγησε πως κλινικές δοκιμές έδειξαν πως το εμβόλιο αυτό είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό».

Είναι το πέμπτο εμβόλιο που εγκρίνεται από τις αρχές της Αργεντινής. Έχει ήδη δοθεί άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό που παράγουν οι Pfizer/BioNTech, στο ρωσικό Sputnik V, σε αυτό που δημιούργησαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καθώς και στο Covishield, που παράγει το Serum Institute of India (SII).

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, ως εδώ έχουν εμβολιαστεί πάνω από 700.000 άνθρωποι στην Αργεντινή, εκ των οποίων πάνω από 400.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση, και με την έγκριση νέων εμβολίων θα επιτραπεί να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα των 45 εκατ. κατοίκων.

Ως εδώ, η κυβέρνηση έχει καταγράψει 51.798 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.064.334 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (77/3.709 τις προηγούμενες 24 ώρες).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter