Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στη Ρουμανία – Γέμισαν τα νοσοκομεία και βάζουν τους ασθενείς στα αυτοκίνητα με οξυγόνο

Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στη Ρουμανία – Γέμισαν τα νοσοκομεία και βάζουν τους ασθενείς στα αυτοκίνητα με οξυγόνο

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που βιώνει η Ρουμανία η οποία βρίσκεται στη δίνη του κορονοϊού με εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και με τα νοσοκομεία να είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Στις 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας, 591 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό ενώ γενικά ο μέσος όρος θανάτων την ημέρα αγγίζει τους 500.

Χαρακτηριστική της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι η εικόνα από την πόλη Buzau, βόρεια του Βουκουρεστίου όπου τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα με αποτέλεσμα οι γιατροί να ζητούν από τους ασθενείς να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ του νοσοκομείου για να τους παρέχουν εκεί οξυγόνο.

«Έχουμε κάποιον από χθες από τη 01:00 το βράδυ στο αυτοκίνητο και η νοσοκόμα μας εξήγησε πώς να χρησιμοποιήσουμε τη φιάλη οξυγόνου, επειδή έχουν πολύ κόσμο στο νοσοκομείο και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Υπάρχει μεγάλη πίεση, υπάρχουν δύο νοσοκόμες για 70 ασθενείς», εξήγησε συγγενής ενός ασθενούς στο ρουμανικό δίκτυο Stirile Pro TV.

Σύμφωνα με τους γιατρούς οι περισσότεροι ασθενείς που μεταβαίνουν στο νοσοκομείο είναι ανεμβολίαστοι και αποφασίζουν να ζητήσουν βοήθεια ότι είναι ήδη πολύ αργά. Μερικά περιστατικά φτάνουν έχοντας μόνο 50% κορεσμό οξυγόνου και οι πνεύμονές τους έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη.

Διευθυντής νοσοκομείου τονίζει πως το να είναι οι ασθενείς στα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ για να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες είναι η καλύτερη λύση διαφορετικά θα έπρεπε να βρίσκονται σε σκηνές μέσα στο κρύο. «Ακόμη και στα αυτοκίνητα υπάρχουν ασθενείς τους οποίους και πάμε φιάλες οξυγόνου. Κάποιοι δεν θέλουν να κάθονται στις αίθουσες που έχουμε με οξυγόνο, νιώθοντας πιο άνετα ή καλύτερα ψυχολογικά στα αυτοκίνητά τους», επισημαίνει ο διευθυντής σύμφωνα με το news.fox-24.com.

Η αυλή του νοσοκομείου είναι επίσης γεμάτη ασθενοφόρα. Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης έφτασαν στο νοσοκομείο 11 λεωφορεία που μετέφεραν ασθενείς. Από την άλλη, άλλοι 150 άνθρωποι περίμεναν να υποβληθούν σε κατ’ οίκον εξετάσεις.

Στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) μαρτυρούν πως η Ρουμανία είναι στις τελευταίες θέσεις στους εμβολιασμούς με μόλις το 36,5% του πληθυσμού της να έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter