Κορονοϊός: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο Princess Diamond που βρίσκεται σε καραντίνα

Κορονοϊός: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο Princess Diamond που βρίσκεται σε καραντίνα

Δύο Έλληνες επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα σε λιμάνι της Ιαπωνίας και στο οποίο έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, δεν έχουν νοσήσει από τον ιό και μέσα στα επόμενα 24ωρα οργανώνεται επιχείρηση επαναπατρισμού τους.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Ο απολογισμός κοντεύει να φθάσει τους 1.700 νεκρούς, πρώτος θάνατος στην Ευρώπη

«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, δεν αποκάλυψε περισσότερα για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα και έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Οι χώρες και οι περιοχές που πλήττονται (Κατάλογος & Live)

«Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στον επιτυχή επαναπατρισμό δυο Ελλήνων από την Κίνα μέσω Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας, τους οποίους και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους με το προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία όπου μπήκαν σε καραντίνα. 

Ο υπουργός Υγείας, επανέλαβε πως είναι μια πραγματικότητα ότι μπορεί κάποια στιγμή να έρθει ο ιός και στην Ελλάδα, όπως λένε και οι ειδικοί επιστήμονες. Διαβεβαίωσε ότι σε τέτοια περίπτωση θα αντιμετωπιστεί με το σωστό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: 70 νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Πληροφορίες: ΣΚΑΪ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter