Κορονοϊός: Δυσφορία από τους επιστήμονες για την εβδομαδιαία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Δυσφορία από τους επιστήμονες για την εβδομαδιαία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων καθημερινά παρουσιάζει αυξητικές τάσεις κι όπως φαίνεται η πανδημία βρίσκεται για ακόμα μία φορά εκτός ελέγχου η κυβέρνηση αποφασίζει ότι από την Παρασκευή 8/7 τα κρούσματα θα παρουσιάζονται σε εβδομαδιαία βάση, προτιμώντας την αδιαφάνεια σε μια κρίσιμη περίοδο.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους ειδικούς που είναι αντίθετοι με την απόφαση αυτή την ώρα που βρισκόμαστε σε πορεία κορύφωσης του καλοκαιρινού πανδημικού κύματος των παραλλαγών Όμικρον 4 και Όμικρον 5.

«Διαφωνώ με την εβδομαδιαία ενημέρωση, με την έννοια ότι θα αναπτύσσονται όλο το διάστημα σενάρια που θα πυροδοτούν υποθέσεις, που μόνο καλό δεν κάνουν», σχολιάζει στο iatropedia.gr o καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης και εξηγεί:

«Όταν δεν ενημερώνεις και αφήνεις -καλώς ή καλώς- μια αδιαφάνεια στο όλο θέμα, το οποίο στην ουσία θα εξισορροπείται με ένα σωρό εικασίες και υποθέσεις, προκαλεί μεγαλύτερο ακόμη ντόρο από το να ενημερώνεις. Ποτέ η ενημέρωση δεν έκανε κακό. Οπότε δεν συμφωνώ με αυτό», λέει ο ίδιος.

«Δεν είναι σωστό! Το να δίνεις μια καθημερινή εικόνα της πανδημίας δεν αλλάζει κάτι. Δεν θα “φουντώνει” την ανησυχία εβδομαδιαίως και θα την “φουντώνει” καθημερινά; Τι είναι αυτά, τώρα; Περίεργα πράγματα, δεν συμφωνώ με αυτό», σχολιάζει ο καθηγητής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.303 νέα κρούσματα και 4.061 επαναλοιμώξεις. Παράλληλα, 96 είναι οι διασωληνωμένοι και 22 οι θάνατοι. Το ΕΣΥ φαίνεται πως δεν έχει ακόμα δεχτεί πίεση παρά τον αυξημένοι αριθμό κρουσμάτων ωστόσο οι ειδικοί έχουν εκφράσει τους φόβους τους ότι αυτό δεν θα αργήσει να γίνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter