Κορονοϊός – Δυσοίωνες προβλέψεις Παυλάκη: Μέχρι και 10.000 νεκροί τους επόμενους μήνες

Κορονοϊός – Δυσοίωνες προβλέψεις Παυλάκη: Μέχρι και 10.000 νεκροί τους επόμενους μήνες

Τα πυρά του εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης με αφορμή την έκρηξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

«Οι κυβερνήσεις μάς στερούν ολοένα και περισσότερο το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα να μην μολυνθούμε πηγαίνοντας στη δουλειά μας, ή το σχολείο μας, ή τις διακοπές μας» τονίζει ο κ. Παυλάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, η πλειοψηφία των κυβερνήσεων έχει παρασυρθεί σε λάθος επιλογές».

Αναλυτικα η ανάρτηση:

«Εν τω μεταξύ, περιμένοντας τους ταλαντισμους, τα (μετρημένα στο περίπου) κρούσματα τριπλασιάστηκαν σε 3 εβδομάδες (καμπύλη στα σχόλια). Σε λίγο θα αρχίσω να υποψιάζομαι καλοκαιρινό κύμα, όπως δυστυχώς τα λέγαμε, γιατί αυτά τα πράγματα τώρα πια είναι προβλέψιμα και από μικρά παιδιά.

Οι κυβερνήσεις μάς στερούν ολοενα και περισσότερο το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα να μην μολυνθούμε πηγαίνοντας στη δουλειά μας, η το σχολείο μας, η τις διακοπές μας.

Θα ήταν δικαιολογημένο να διαμαρτυρηθούμε. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των κυβερνήσεων έχει παρασυρθεί σε λάθος επιλογές. Έτσι είναι δύσκολο σε κράτη με διαφορετικές αντιλήψεις να κάνουν κάτι καλύτερο.

Θα έχουμε άλλο ένα βαρύ χειμώνα, αυτό μπορούμε πια να το προβλέψουμε με αρκετή βεβαιότητα.

Στις ΗΠΑ τα μοντέλα δίνουν 100,000 με 220,000 θανάτους, και ανάλογους αριθμούς από χρόνια προβλήματα, που δεν ξέρουμε ακόμα τη χρονική τους διάρκεια και βαρύτητα.

Στην Ελλάδα τα κύματα του καλοκαιριού και του χειμώνα μπορεί να κοστίσουν άλλους 10 χιλιάδες θανάτους, οι περισσότεροι αποφευκταιοι, αν γίνουν οι σωστές δράσεις.

Ελπίζω (παρ ελπίδα) ότι αυτός είναι ένας εξωπραγματικός υπολογισμός και να αποδειχτεί λάθος. Είναι ένας αδρός υπολογισμός κατ αναλογία, παίρνοντας υπ όψιν το επίπεδο εμβολιασμού, την δομή του πληθυσμού και την κατάσταση του συστήματος υγείας, και κυρίως την πείρα των προηγούμενων ετών και την απροθυμία επιβολης-συμμόρφωσης σε οποιοδήποτε λογικό μέτρο.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι ο τελευταίος βαρύς χειμώνας της επιδημίας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter