Κορονοϊός: Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ευρώπη – Δραματική αύξηση νεκρών σε Γαλλία, Ισπανία

Κορονοϊός: Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ευρώπη – Δραματική αύξηση νεκρών σε Γαλλία, Ισπανία

Στο έλεος του κορονοϊού συνεχίζει να βρίσκεται η Ευρώπη με την κατάσταση να αρχίζει να γίνεται δραματική πέρα από την Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Ισπανία, την Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο. 

Γαλλία

Στην Γαλλία οι νεκροί αυξάνονται κατακόρυφα μέρα με τη μέρα όπως και τα κρούσματα. Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 108 νέους θανάτους από τον Covid-19 την Πέμπτη, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 372, ήτοι μια αύξηση σχεδόν 41% σε διάστημα 24 ωρών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο διευθυντής των υγειονομικών αρχών της χώρας Ζερόμ Σαλμόν είπε επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 10.995, από τα 9.134 χθες, πρόκειται, δηλαδή, για μια αύξηση 20% σε ένα 24ωρο.

Γερμανία

Αύξηση των κρουσμάτων κατέγραψαν οι υγειονομικές υπηρεσίες και της Γερμανίας.Συγκεκριμένα, τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 12.300 σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ τρεις άνθρωποι κατέληξαν χθες, Πέμπτη ανεβάζοντας στους 34 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Ήδη η κωμόπολη Μίτερταϊχ με πληθυσμό 7.000 κατοίκων έγινε η πρώτη που με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων επέβαλε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Ισπανία

Τρομακτική είναι η αύξηση νεκρών και κρουσμάτων στην Ισπανία. Σε 24 ώρες καταγράφηκαν 209 νέοι θάνατοι και 3.431 νέα κρούσματα στη χώρα.

Στα 17.147 είναι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 760 κατά το τελευταίο 24ωρο.

Η Ισπανία είναι η χώρα που βρίσκεται στην τέταρτη θέση στον κατάλογο αυτών που έχουν δεχθεί το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού. Λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία στην επικράτεια.

Βέλγιο

Σαρώνει ο κορονοϊός και το Βέλγιο με 2.257 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ ο αριθμός των θανάτων έκανε άλμα από τους 21 στους 37, όπως ανακοίνωσε το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως διευκρινίσθηκε, τα δύο τρίτα των 462 νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν στη Φλάνδρα, τον ολλανδόφωνο βορρά του Βελγίου, όπου ζει η πλειονότητα του πληθυσμού αυτής της χώρας των 11,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Βρετανία

Στη Βρετανία από σήμερα Παρασκευή τίθονται σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Μεταξύ αυτών και το κλείσιμο των σχολείων.Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 29 νέοι θάνατοι, αυξάνοντας των συνολικό αριθμό σε 137.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Πάνω από 40.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού – 427 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter