Κορονοϊός: Εγκλωβισμένοι στην Ανκόνα 400 Έλληνες της Ιταλίας – Αλαλούμ με τις λίστες επιβατών

Κορονοϊός: Εγκλωβισμένοι στην Ανκόνα 400 Έλληνες της Ιταλίας – Αλαλούμ με τις λίστες επιβατών

Σε μία απίστευτη ταλαιπωρία έχουν υποβληθεί οι Έλληνες της Ιταλίας, όπου κάθε ώρα πεθαίνουν 26 ασθενείς από τον κορoνοϊό και η χώρα έχει τεθεί σε καραντίνα.

 Περίπου 400 Έλληνες που σπουδάζουν και εργάζονται στη γειτονική χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρεσβείας μας, δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα και να πάρουν το πλοίο, που όπως ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, είχε ναυλώσει για το σκοπό αυτό.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 17.30 (ώρα Ιταλίας) από το λιμάνι της Ανκόνα με τελικό προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο thebest.gr, ο Πατρινός φοιτητής Αλέξης Ανδρίτσος, που βρίσκεται στο λιμάνι για να έρθει στην Πάτρα, το πλοίο μέχρι αυτή την ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας), δεν έχει αποπλεύσει και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα αναχωρήσει.

Όπως καταγγέλλει στο thebest.gr ο Πατρινός φοιτητής, οι Έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν υποβλήθηκαν σε μία μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς όταν έφτασαν στο λιμάνι της Αγκόνα, διαπίστωσαν ότι πρόκειται να ταξιδεύσουν με το πλοίο της γραμμής και όχι με ναυλωμένο πλοίο.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του κ. Ανδρίτσου, ο ίδιος περίμενε 3,5 ώρες για να επιβιβαστεί καθώς επικρατούσε αλαλούμ με τις λίστες των επιβατών που είχε διαβιβάσει η Πρεσβεία στο πλοίο.

«Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για όλους εμάς, όταν διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο να ταξιδεύσουμε με το πλοίο της γραμμής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πατρινός φοιτητής και όπως μεταφέρει το πλοίο είναι γεμάτο με επιβάτες, κυρίως με οδηγούς νταλίκας.

«Μετά από 3,5 ώρες ανέβηκα τελικά στο πλοίο, αλλά ακόμη δεν ξέρω εάν θα έχω ατομική καμπίνα, όπως μας είχαν υποσχεθεί από την ελληνική Πρεσβεία», συνεχίζει ο Αλέξης, ο οποίος σπουδάζει κοινωνιολογία στο Μιλάνο, που έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από τον κορΟνοϊό. Όπως εξηγεί, έλαβε την απόφαση να επιστρέψει στην Πάτρα, όπου θα μείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες και στη συνέχεια θέλει να περάσει αυτές τις δύσκολες ημέρες με τους δικούς τους που μένουν στον Ερύμανθο της Αχαΐας.

Πηγή thebest.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter