Κορονοϊός: «Είναι νωρίς για παγκόσμιο συναγερμό», υποστηρίζει ο ΠΟΥ

Η ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ νωρίς» για να αποφανθεί εάν θα χρειαστεί να κηρυχθεί «παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο νέος κορονοϊός ευθύνεται για τον θάνατο 18 ανθρώπων, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Κίνα, έχοντας προσβάλλει πάνω από 600 άτομα και οδηγήσει τις αρχές στο να θέσουν τρεις πόλεις με συνολικό πληθυσμό άνω των 20 εκατομμυρίων σε «καραντίνα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσιους, διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Οργανισμού, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη πως: «Είναι πάρα πολύ νωρίς για να αποφανθούμε εάν ο ιός που εμφανίστηκε στην Κίνα συνιστά μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κίνα. Αλλά δεν είναι ακόμη μια κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα. Ίσως και να εξελιχθεί έτσι».

Παράλληλα, ο διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε ότι -προς το παρόν- δεν υπάρχει απόδειξη μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας:

«Ξέρουμε ότι υπάρχει μια μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Κίνα, αλλά επί του παρόντος αυτή η μετάδοση δείχνει να περιορίζεται σε ομάδες οικογενειών και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που φροντίζουν ασθενείς προσβεβλημένους από τον ιό. Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμιά απόδειξη μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εξελιχθεί έτσι».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.