Κορονοϊός: Εισήγηση λοιμωξιολόγων για άνοιγμα σχολείων και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας

Κορονοϊός: Εισήγηση λοιμωξιολόγων για άνοιγμα σχολείων και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας

Υπερ της επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων που βρίσκονται σε επιδημιολογικά βεβαρημένες περιοχές της χώρας, τάχθηκε η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» στο άνοιγμα των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, όπως η Δυτική Αττική, η Κοζάνη και η Φλώρινα, όπου τελούν υπό καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Παραμένει το λουκέτο στη Σητεία

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστή η απόφαση του δημάρχου της περιοχής, Γιώργου Ζερβάκη, ο οποίος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και των μονάδων Ειδικής Αγωγής του Δήμου Σητείας, από 11 μέχρι 17 Ιανουαρίου 2021, όπως και την αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου με φυσική παρουσία. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το παραπάνω διάστημα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, όπως επισημαίνεται.

Κυβερνητικό αλαλούμ με φόντο τα σχολεία

Η νέα εισήγηση των λοιμωξιολόγων για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία «σφραγίζει» μία ημέρα κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβαν χώρα ορισμένες καταστάσεις που αποδεικνύουν την αδυναμία του «επιτελικού κράτους» να διαχειριστεί τα υπάρχοντα δεδομένα σχετικά με τα σχολεία.

Το πρωί, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως «δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα για τα σχολεία», για να έρθει με τη σειρά της η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή να δηλώσει πως «την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία», επικαλούμενη και την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια ώρα, στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν δίστασαν να αφήσουν «ανοιχτό παράθυρο» για νέα μέτρα…

Διαβάστε επίσης: Μια κυβέρνηση-μπάχαλο: Άλλα λέει η εκπρόσωπος, άλλα το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter