Κορονοϊός: Εκκλήσεις για τήρηση μέτρων και μήνυμα για… υπομονή σχετικά με την άρση του lockdown

Κορονοϊός: Εκκλήσεις για τήρηση μέτρων και μήνυμα για… υπομονή σχετικά με την άρση του lockdown

Σταθεροποίηση του ρυθμού νέων κρουσμάτων παρατηρείται στην Ελλάδα αλλά όχι με τον ρυθμό που ανέμεναν οι λοιμωξιολόγοι, ενώ η κυβέρνηση, μέσω του Νίκου Χαρδαλιά, απέφυγε να κάνει προβλέψεις για την ημερομηνία άρσης του lockdown.

«Στη Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση, ίσως και πτώση στα
κρούσματα»
, ανέφερε η καθηγήτρια ΕΚΠΑ Παιδιατρικής Λοιμωξιλογίας κ. Bάνα Παπαευαγγέλου, «αλλά όχι με τον ρυθμό που θα
περιμέναμε»
, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται
από όλους». «Η πίεση του συστήματος υγείας είναι κρίσιμη»
, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για «πολύ βαρύ ιϊκό φορτίο» στη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη Θεσσαλία, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή», αν και παρατηρείται σταθεροποίηση.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων 300 κρούσματα στην Π.Ε Θεσσαλονίκης, 252 στην Αττική, 88 στην Πέλλα, 81 στην Καβάλα και 65 στην Ημαθία.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ότι: «Η απόφαση της κυβέρνησης για την άρση του lockdown θα βασιστεί στην εισηγήσεις των ειδικών και την επιδημιολογική εικόνα. Αντιλαμβανόμαστε την προσδοκία των πολιτών για τις γιορτές που πλησιάζουν αλλά και την αγωνία των ανθρώπων της αγοράς», απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Ας μην βιαζόμαστε. Μέρα με τη μέρα αξιολογούμε τα πραγματικά δεδομένα. Όσες αποφάσεις είναι να ληφθούν θα ληφθούν στην ώρα τους με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» σημείωσε ερωτηθείς για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter