Κορονοϊός: Έκκληση Κικίλια προς τους πολίτες – Τώρα του φταίει η νεολαία

Κορονοϊός: Έκκληση Κικίλια προς τους πολίτες – Τώρα του φταίει η νεολαία

Νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει τις ευθύνες της, και αυτή τη φορά μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Μετά την ατομική και τις κατηγορίες για χαλάρωση, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στοχοποιεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση δεν κάνει καμία αυτοκριτική για το αλαλούμ που προκάλεσε από την πρώτη στιγμή όσον αφορά τη χρήση της μάσκας, την προσπάθεια να ενισχύσει τον τουρισμό με την χαλάρωση των μέτρων άφιξη από ξένες χώρες.

Παράλληλα δεν γίνεται καμία προσπάθεια να επιδοτηθεί η χρήση της μάσκας, τουλάχιστον για τους πολίτες των χαμηλών εισοδημάτων, ενώ ακόμα και τον συνωστισμό στα ΜΜΕ τον αντιλήφθηκε με μεγάλη καθυστέρηση.

Ωστόσο είναι η ίδια η κυβέρνηση που προφανώς υποχωρώντας στους εφοπλιστές, αύξησε την πληρότητα των πλοίων στο 80-85% ενώ η ίδια χαλάρωσε πολύ γρήγορα (παρά τις προβλέψεις των επιστημόνων) τα μέτρα στα νυκτερινά κέντρα και στους χώρους διασκέδασης

Είπε ο Βασίλης Κικίλιας:

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για ακόμα μια φορά, έκκληση στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας και προαναγγέλλει νέα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης».

Ωστόσο, ικανή είναι η κυβέρνηση που προβλέπει συμπεριφορές που η ίδια ενδεχομένως προκαλεί στην προσπάθεια «ενίσχυσης» της οικονομικής ζωής για να αποφύγει το κόστος και τα επιδόματα. Ας αποφασίσει επίσης και τη επιδότηση της μάσκας και των αντισηπτικών που παρουσιάζουν μεγάλο κόστος για τα χαμηλά εισοδήματα. Εννοείται πως αποφεύγει να ασχοληθεί με την Εκκλησία…

Εξάλλου ακόμα και στο θέμα της καταστροφής και των θανάτων στην Εύβοια προσπάθησε να μετακυλίσει τις ευθύνες της στους μετεωρολόγους! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter