Κορονοϊός: Έκλεισε προσωρινά το εργοστάσιο στα Γιαννιτσά – Εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα

Κορονοϊός: Έκλεισε προσωρινά το εργοστάσιο στα Γιαννιτσά – Εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα

Διέκοψε τη λειτουργία της η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό. Τουλάχιστον 46 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην επιχείρηση, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός με δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά

Η εταιρεία ανακοίνωσε 11 κρούσματα, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν βρεθεί θετικοί τουλάχιστον 46 εργαζόμενοι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων. Τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, στην κονσερβοποιία εργάζονταν 150 άτομα. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους είναι εποχικοί, που μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης.

169 κρούσματα και ένας ακόμη νεκρός

Το απόγευμα της Τρίτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα κορονοϊού αλλά και έναν ακόμη θάνατο. Συνολικά, 290 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19.

Από τα 169 κρούσματα, τα 65 εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στην Π.Ε Λέσβου, όπου καταγράφηκαν 23, ενώ στον καταυλισμό των προσφύγων και των άλλων αιτούντων άσυλο στη Μόρια έχουν καταγραφεί 35 κρούσματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter