Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στη Βραζιλία – Πάνω από 1.000 θάνατοι ημερησίως

Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στη Βραζιλία – Πάνω από 1.000 θάνατοι ημερησίως

Τα κρούσματα κορονοϊού καταγράφουν άλμα ταυτόχρονα σε πολλές πολυπληθείς χώρες, με «ανησυχητικές αυξήσεις» στη Λατινική Αμερική, ειδικά στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Σίγουρα οι αριθμοί αυξάνονται επειδή η επιδημία εξελίσσεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες με μεγάλο πληθυσμό και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν στην ίδια διαδικτυακή ενημέρωση.

«Ορισμένες από αυτές τις αυξήσεις μπορεί να αποδοθούν στην αυξημένη διεξαγωγή τεστ… Και σίγουρα χώρες όπως η Ινδία κάνουν περισσότερα τεστ. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για φαινόμενο που αφορά τα διερευνημένα τεστ».

Ο Ράιαν δήλωσε ότι σημειώθηκε άλμα μολύνσεων στη Χιλή, στην Αργεντινή, στην Κολομβία, στον Παναμά, στη Βολιβία και στη Γουατεμάλα, καθώς και στη Βραζιλία, η οποία ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα – δεύτερη μετά τις ΗΠΑ – και ανακοίνωσε ρεκόρ 54.000 κρουσμάτων τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού τόνισε ότι ένα μέρος της μεγάλης αύξησης στη Βραζιλία μπορεί να αντικατοπτρίζει αλλαγές στο σύστημα αναφοράς, αλλά υπογράμμισε:

«Υπάρχει ακόμη σχετικά μικρός αριθμός τεστ αναλογικά με τον πληθυσμό και τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ είναι ακόμη αρκετά υψηλά συνολικά. Από αυτή την άποψη, θα λέγαμε ότι αυτή η τάση δεν αντικατοπτρίζει τα διεξοδικά τεστ, αλλά πιθανόν υποεκτιμά τον πραγματικό αριθμό μολύνσεων».

Η Βραζιλία καταγράφει αρκετές μέρες τον τελευταίο μήνα περισσότερους από 1.000 θανάτους ημερησίως.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter