Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα και Ιωάννινα για επτά ημέρες

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα και Ιωάννινα για επτά ημέρες

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας αλλά και τον Δήμο Ιωαννιτών οδήγησαν στη λήψη περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Από αύριο, Τρίτη 6 Οκτωβρίου έως και το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι στην Π.Ε Αχαΐας αλλά και τον Δήμο Ιωαννιτών θα πρέπει να φορούν μάσκα τόσο σε εξωτερικούς, όσο και εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα απαγορεύτηκε η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, ενώ τέθηκαν περιορισμοί και στον αριθμό ατόμων ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης.

Αναλυτικά τα μέτρα

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter