Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων την Πέμπτη – Ανησυχία για Αττική και σχολεία

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων την Πέμπτη – Ανησυχία για Αττική και σχολεία

Η αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σε νέα σύσκεψη την Πέμπτη, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά όσον αφορά τη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές που «φλερτάρουν» με το «κόκκινο», όπως η Αττική, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νίκου Σύψα.

Ο Νίκος Σύψας έθεσε τους προβληματισμούς του για το προγραμματισμένο άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 1η Φεβρουαρίου, τουλάχιστον όσον αφορά την Αττική, η οποία το τελευταίο διάστημα καταγράφει τα μισά από τα ημερήσια νέα κρούσματα κορονοϊού.

«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια
– λύκεια, τουλάχιστον στην Αττική. Αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα
ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας»,
σημείωσε το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σύψας μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, τονίζοντας ότι το R(t) είναι στο όριο συναγερμού (0,98 τη δεδομένη στιγμή), σημειώνοντας μάλιστα ότι «η Αττική αυτή τη στιγμή φλερτάρει με την κόκκινη κατάσταση».

Για τους παραπάνω λόγους, έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων την Πέμπτη, με τον ίδιο να θέτει αμφιβολίες για το άνοιγμα των γυμνασιών και των λυκείων στην Αττική.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως αν η Αττική μπει στο «κόκκινο», τότε αναμφίβολα θα υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς του λιανεμπορίου, με πιθανή την επανεμφάνιση του click-away.

Πέραν της Αττικής, ο λοιμωξιολόγος γνωστοποίησε τον προβληματισμό των συναδέλφων του για την επιδημιολογική κατάσταση σε όμορες περιοχές, όπως η Βοιωτία και η Εύβοια. «Δίπλα στην Αττική είναι η Βοιωτία και η Εύβοια, είναι όλη αυτή η περιοχή, μετατρέπεται σε ένα κέντρο της επιδημίας. Όσο κατεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού. Δυστυχώς. Παντού στην Ελλάδα είναι η εκτίμησή μου, ότι υπάρχει η μετάλλαξη του ιού. Ελπίζουμε τα εμβόλια που έρχονται να το πιάνουν… Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Αττική εμπνέει μεγίστη ανησυχία… Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες», ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter