Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Και τρένα για τη διακομιδή ασθενών;

Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Και τρένα για τη διακομιδή ασθενών;

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι υγειονομικές δυνάμεις αν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα καθημερινά για να περιθάλψουν τους χιλιάδες ασθενείς που βρίσκονται πλέον στα νοσοκομεία, έχουν φτάσει πια στα όριά τους.

Με τους διασωληνωμένους να φτάνουν πλέον κοντά στους 500, αφού χθες Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 480 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι, τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτα. Οι διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία της Αθήνας και άλλων περιοχών φαίνεται να είναι προ των πυλών με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε πανικό αφού μέρα με τη μέρα αντί να παίρνει τον έλεγχο η κατάσταση χειροτερεύει. 

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που εξετάζει και είναι πολύ πιθανό να δούμε τις επόμενες μέρες ή και ώρες είναι η διακομιδή ασθενών με τρένα σε ειδικά εξοπλισμένα βαγόνια ενώ και δύο αεροσκάφη C-130 του στρατού είναι «ετοιμοπόλεμα» για αεροδιακομιδές. Ωστόσο, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό μια τέτοιου είδους μεταφορά μπορεί να  αποβεί μοιραία για τον ασθενή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο άλμα κρουσμάτων φτάνοντας 3.209 ενώ 60 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή το τελευταίο 24ωρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter