Κορονοϊός: Ελέγχονται όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη – Κλειστό δημοτικό στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Ελέγχονται όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη – Κλειστό δημοτικό στη Θεσσαλονίκη

Στο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 38χρονη που είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η γυναίκα εμφανίζει ήπια συμπτώματα, χωρίς περαιτέρω επιπλοκές. 

Ταυτόχρονα, εξετάστηκαν άμεσα όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη διαμερισματική σύμβουλο Θεσσαλονίκης, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της την Κυριακή αλλά και μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο.

Επίσης, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το οποίο η γυναίκα επισκέφτηκε τη Δευτέρα, έγινε απολύμανση, ενώ κλειστό θα είναι τουλάχιστον σήμερα το δημοτικό σχολείο του παιδιού της. Μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν ήταν και ο ίδιος ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ συστάσεις σε όλους όσους ήταν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δόθηκαν από τηλεφώνου. Τους ζητήθηκε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν να έρθουν σε επαφή με άτομα που βρίσκονται στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου». Επίσης, ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν εντός του κτηρίου.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η 38χρονη, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από το Μιλάνο το οποίο είχε επισκεφθεί για την εβδομάδα μόδας.

Η 38χρονη ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία στην Θεσσαλονίκη και την Τρίτη εμφάνισε κρούσματα του κορονοϊού. Αμέσως πήγε στο  νοσοκομείο όπου τις έγιναν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Μετά τα αποτελέσματα η γυναίκα τέθηκε σε καραντίνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter