Κορονοϊός: «Έμφραγμα» στα νοσοκομεία αλλά η κυβέρνηση δε βιάζεται για τις επιτάξεις

Κορονοϊός: «Έμφραγμα» στα νοσοκομεία αλλά η κυβέρνηση δε βιάζεται για τις επιτάξεις

Τα νοσοκομεία έχουν αγγίξει τα όριά τους, οι ειδικοί μιλούν για πάνω από 10.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες και η κυβέρνηση ακόμα μένει στα λόγια για το πως θα βάλει «φρένο» στην πανδημία που έχει πάρει για ακόμα μία φορά ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα με δεκάδες θανάτους καθημερινά.

Καθημερινά οι ασθενείς με Covid που συρρέουν στα νοσοκομεία για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες πληθαίνουν. Από το βράδυ της Τετάρτης ως το βράδυ της Πέμπτης 480 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 εισήχθησαν στα νοσοκομεία που πλέον διασωληνώνουν τις ασθενείς εκτός ΜΕΘ λόγω σοβαρών ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό.

Πλέον, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας, έχουν ξεπεράσει τα 47.000, δηλαδή ισάριθμα άτομα νοσούν με λοίμωξη Covid. Περίπου 1 στα 4 κρούσματα βρίσκεται στην Αττική, πάνω από 7.500 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 3.379 στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας .Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 50% μέσα στην τελευταία εβδομάδα και έτσι ο νέος κυλιόμενος αριθμός των νέων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών έφτασε στις 6.781 νέα κρούσματα ανά ημέρα.

Βλέπουμε… για τις επιτάξεις

Την ίδια στιγμή που το υγειονομικό προσωπικό δίνει πραγματική μάχη καθημερινά, η κυβέρνηση δε φαίνεται να αγχώνεται ιδιαίτερα για τις εικόνες χάους που έρχονται στη δημοσιότητα με ράντζα στους διαδρόμους και διασωληνομένους εκτός ΜΕΘ. Αντί να προβεί σε αποφασιστικές κινήσεις μεταθέτει μέρα με τη μέρα τα σχέδια για επίταξη ιδιωτών γιατρών.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Alpha μετέθεσε τις αποφάσεις για τους ιδιώτες για την επόμενη εβδομάδα επισημαίνοντας ότι οι επιτάξεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, εφόσον δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί από το ΕΣΥ μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το υπουργείο Υγείας αναζητά σε πρώτη φάση 100 ιδιώτες παθολόγους και πνευμονολόγους κυρίως για να στηρίξουν τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ήδη οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν απευθύνει τη σχετική πρόσκληση στα μέλη τους με επιστολές που απέστειλαν.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter