Κορονοϊός: «Έμφραγμα» στις ΜΕΘ – «Είχαμε προειδοποιήσει», τονίζει ο Παπανικολάου (Video)

Κορονοϊός: «Έμφραγμα» στις ΜΕΘ – «Είχαμε προειδοποιήσει», τονίζει ο Παπανικολάου (Video)

«Ασφυξία» έχει προκληθεί στα νοσοκομεία λόγω των διασωληνωμένων καθώς ο αριθμός τους, όχι μόνο δε μειώνεται, αλλά παρουσιάζει αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική.

Ειδικότερα, στην Αθήνα η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι συνεχείς εισαγωγές δεν επιτρέπουν να «αδειάσει» κάποια από τις ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, μεγάλο προβληματισμό, και μόνο βοηθητικά για την εκτόνωση της κατάστασης δε λειτουργούν οι μεταλλάξεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πλέον νοσηλεύονται 3.223 ασθενείς με λοίμωξη λόγω κορονοϊού. Από αυτούς σχεδόν οι μισοί, ήτοι 1.581, σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. 

Ταυτόχρονα, οι διασωληνωμένοι είναι 449, καταγράφοντας σταθερά αύξηση τάση τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια ώρα, η κατάσταση έχει οδηγήσει, εκτός από «έμφραγμα» στο ΕΣΥ, έχει οδηγήσει και το νοσηλευτικό προσωπικό στο όριό του.

«Είχαμε προειδοποιήσει»

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η τοποθέτηση του Γ.Γ. Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε ότι στο νοσοκομείο που υπηρετεί, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ ούτε για αστείο.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Διαθέσιμη κλίνη δεν υπάρχει ούτε για πλάκα. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό αυτήν την στιγμή είναι ακριβώς εκατό, από αυτούς οι τέσσερις μάλιστα διασωληνώθηκαν σήμερα το πρωί», και συνέχισε λέγοντας πως τέσσερις ασθενείς διασωληνώθηκαν στα απλά κρεβάτια που νοσηλεύονται.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει τους αρμόδιους για τις «τραγικές ελλείψεις προσωπικού»: «Φωνάζουμε τόσο καιρό και δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι για όλα αυτά είχαμε προειδοποιήσει από τις 9 Φεβρουαρίου 2021. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, την Αχαΐα και όλη τη νότια Ελλάδα. Δυστυχώς ανταπόκριση δεν είχαμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter