Κορονοϊός: Εμπρός ολοταχώς για το άνοιγμα των σχολείων από το 2021

Κορονοϊός: Εμπρός ολοταχώς για το άνοιγμα των σχολείων από το 2021

Ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τα Χριστούγεννα παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι τα δημοτικά σχολεία αποτελούν τα πρώτα που θα επαναλειτουργήσουν.

Οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι πως το πιθανό άνοιγμα των σχολείων μπορεί να φέρει με τη σειρά του μια νέα άνοδο των κρουσμάτων με το πιο πιθανό σενάριο πλέον τα σχολεία να επανεκκινήσουν με το νέο έτος. 

Ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά.

«Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», σημείωσε ο Χ. Γώγος. Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα απόψεις και αρνητικές και θετικές και πως αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων που θα επιβαρύνει το σύστημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter