Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για την Αττική – Εισηγήσεις για να γίνει «κόκκινη» περιοχή

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για την Αττική – Εισηγήσεις για να γίνει «κόκκινη» περιοχή

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των λοιμωξιολόγων σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της Αττικής η οποία συνεχίζει να καταγράφει καθημερινά σχεδόν το 50% των συνολικών κρουσμάτων στην επικράτεια.

Το τελευταίο 24ωρο, στην περιοχή εντοπίστηκαν 312 κρούσματα κορονοϊού από τα 716 της επικράτειας, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στις τάξεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι φέρεται να εξετάζουν ακόμη και την εισήγηση για επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στην περιοχή, ώστε να ανακοπεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν για εισηγήσεις περί περάσματος της Αττικής στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αλλάξει εκ νέου το καθεστώς τέλεσης των αγορών στο λιανεμπόριο,  να τοποθετηθεί νωρίτερα η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως συμβαίνει σε όσες περιοχές τοποθετούνται στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού, αλλά και να επηρεαστούν οι αποφάσεις περί επαναλειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ωστόσο, τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Παρασκευή, ημέρα όπου θα τελεστεί νέα έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων αλλά και επεξεργασία των δεδομένων με την κυβέρνηση, που έχει εκ νέου το «μπαλάκι» στα χέρια της και θα κληθεί να πάρει αποφάσεις, έχοντας υπ’ όψιν και τις -όποιες- εισηγήσεις γίνουν από την Επιτροπή.

Πιθανή αλλαγή του «καθεστώτος» επιβολής μέτρων στην Αττική θα γίνει γνωστή το απόγευμα της Παρασκευής, κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter