Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία των ειδικών για διασπορά και κρυφά κρούσματα – «Ίσως το μεγαλύτερο πανδημικό κύμα»

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία των ειδικών για διασπορά και κρυφά κρούσματα – «Ίσως το μεγαλύτερο πανδημικό κύμα»

Με… σπασμένα φρένα συνεχίζεται η διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού στην επικράτεια, με τους ειδικούς να εκφράζουν την ανησυχία αλλά και τον έντονο προβληματισμό τους σχετικά με τα όσα φανερώνουν οι κύριοι δείκτες της πανδημίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ο οποίος έκανε λόγο για 400.000-500.000 ενεργά κρούσματα, επισημαίνοντας επίσης πως τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ο οποίος είναι εδώ. Δεν έχει αλλάξει τόσο δραματικά και ακόμα μας ταλαιπωρεί. Στέλνει ανθρώπους και στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε δε ότι η παραλλαγή Όμικρον 5 «χτυπά» το κατώτερο αναπνευστικό, ωστόσο μπορεί να δώσει και σοβαρότερη νόσηση αν κάποιος έχει υποκείμενα νοσήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Νίκου Τζανάκη στην ΕΡΤ. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης έκανε λόγο για «τεράστια κρυφή διασπορά στην κοινότητα η οποία δεν αποτυπώνεται στα τεστ», υπογραμμίζοντας ότι «ίσως είναι το μεγαλύτερο κύμα (πανδημίας) που έχουμε περάσει».

Ωστόσο, θετικό μπορεί να θεωρείται το γεγονός πως το έκτο πανδημικό κύμα, δεν συνοδεύεται από ανάλογη αύξηση των «σκληρών δεικτών», κατά τον Νίκο Τζανάκη, με τον ίδιο να σημειώνει ότι δεν τον φοβίζουν οι φθινοπωρινοί μήνες.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεπεράσουμε αυτό το κύμα που συνδέεται με χαλαρή συμπεριφορά στις διακοπές. Είμαι σίγουρος ότι τον Σεπτέμβριο θα πράγματα θα βρίσκονται σε ύφεση και θα είναι πολύ καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter