Κορoνοϊός: Επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

Κορoνοϊός: Επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

Ένας υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους Times of Israel ο συγκεκριμένος υπάλληλος ταξίδεψε με την πτήση Τελ Αβίβ – Αθήνα τυχαία μαζί με την ομάδα των Ελλήνων που είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους αρκετοί εκ των οποίων διαγνώστηκαν με κορονοϊό. Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα δεν είναι μόνον ο συγκεκριμένος υπάλληλος που έχει κολλήσει τον κορονοϊό αλλά και ο 38χρονος οδηγός του λεωφορείου της ομάδας των Ελλήνων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η κατάσταση της υγείας του οποίου έχει επιδεινωθεί. 

Δύο ακόμη μέλη της οικογένειάς του βρέθηκαν επίσης θετικά στον Covid-19.

Σε ανακοίνωσή της, η ισραηλινή πρεσβεία κάνει γνωστό πως ως προληπτικό μέτρο με γνώμονα τη δημόσια υγεία, θα ξανανοίξει στις 23 Μαρτίου, έπειτα από δύο εβδομάδες εθελούσιου κλεισίματος. Στο διάστημα αυτό ο πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις κατοικίες τους. 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση της Ελλάδας για την υποστήριξη και τη συνεργασία της και διαβεβαιώνουμε ότι ο πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα βρίσκονται καλά στην υγεία τους» αναφέρει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Jerusalem Post, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ είναι σε επαφή με το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

Επίσης το ισραηλινό υπουργείο Υγείας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για τις κινήσεις του συγκεκριμένου υπαλλήλου και συγκεκριμένα τις πτήσεις με τις οποίες πέταξε από τις αρχές Μαρτίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter