Κορονοϊός: Επιστρέφει η ζωή στην Ουχάν – Υψηλός ο αριθμός κρουσμάτων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Κορονοϊός: Επιστρέφει η ζωή στην Ουχάν – Υψηλός ο αριθμός κρουσμάτων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Στην Ουχάν, εκεί που ξεκίνησε ο κορονοϊός η ζωή των πολιτών επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί αισθητά.  

Διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και εταιρείες θα μπορέσουν προοδευτικά να επαναλειτουργήσουν στην Ουχάν, την κινεζική μεγαλούπολη που αποτελεί εστία της επιδημίας του κορονοϊού, η οποία ξέσπασε τον Δεκέμβριο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα.

Υπηρεσίες και εταιρείες που παράγουν αγαθά ή προσφέρουν υπηρεσίες που θεωρείται πως απαιτούνται για την καθημερινή ζωή ή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα επαναλειτουργήσουν άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες θα λαμβάνουν άδειες επαναλειτουργίας προοδευτικά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν τομείς-κλειδιά όπως αυτός των συγκοινωνιών, της παραγωγής εξοπλισμού και αναλωσίμων υγείας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Θα δοθούν επίσης άδειες επαναλειτουργίας σε επιχειρήσεις που επηρεάζουν εθνικές ή διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.

Άλλες εταιρείες θα αρχίσουν να λαμβάνουν άδειες επανέναρξης της λειτουργίας τους από την 21η Μαρτίου.

Οι μεταφορές — με αεροσκάφη, τρένα, αυτοκίνητα, λεωφορεία, πλοία — επίσης θα αποκατασταθούν «προοδευτικά» σε περιοχές που χαρακτηρίζονται «μικρού ως μέσου» επιπέδου κινδύνου μόλυνσης, αλλά εξαιρουμένης της Ουχάν, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι χωρίς να αποσαφηνίσουν το χρονοδιάγραμμα.

Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μία ημέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ουχάν, την πρώτη αφότου ξέσπασε η επιδημία.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνέχισε να σταθεροποιείται, με αυτά στη Χουμπέι να μειώνονται για έκτη ημέρα. Τα 13 νέα κρούσματα στη Χουμπέι καταγράφηκαν όλα στην Ουχάν.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ξαναρχίσει την παραγωγή της σε δύο εργοστάσια στην Κίνα, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται

24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα

Συνολικά 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμός σχετικά αυξημένος από τα 19 που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα.

Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 80.778 από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, επιβεβαιώθηκαν επίσης χθες 22 νέοι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας σε 3.158 νεκρούς.

Όλοι οι νέοι θάνατοι ασθενών αναφέρθηκαν από τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, καταγράφηκαν επίσης 31 νέα ύποπτα κρούσματα. Το σύνολο των ύποπτων κρουσμάτων, που τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση, ανήλθε έτσι σε 285.

Επίσης ως τα μεσάνυχτα χθες, 1.578 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 302, στους 4.492. Στα νοσοκομεία όλης της Κίνας παραμένουν 16.145 ασθενείς.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί ανήλθε σε 61.475.

Επίσης χθες Τρίτη καταγράφηκαν από τις αρχές 10 νέα κρούσματα που «εισήχθησαν» στη χώρα από το εξωτερικό, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα έξι στο Πεκίνο, άλλα δύο στη Σαγκάη, ένα στην επαρχία Σαντόνγκ και ένα στην επαρχία Γκανσού. Ως τα μεσάνυχτα χθες το σύνολο των ασθενών που έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό ανερχόταν σε 79.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε νέες οδηγίες με σημείο ενδιαφέροντος τις φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς η Κίνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του Covid-19. Στις οδηγίες αυτές, συμπεριλαμβάνονται 17 μέτρα για την πρόληψη εξάπλωση της επιδημίας και τον έλεγχό του δικτύου εφοδιασμού, των δωρεών, αλλά και της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Παράλληλα, μειώνεται το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και των παροχών ιατρικών υπηρεσιών, ενώ υλοποιούνται και μέτρα μείωσης του ΦΠΑ για τους φορολογούμενους.

242 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 242 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα το περασμένο εικοσιτετράωρο, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα σε 7.755, αναφέρει ανακοίνωση των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, μία ημέρα μετά την υποχώρηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 11ημέρου.

Χθες υπέκυψαν άλλοι έξι άνθρωποι στη Νότια Κορέα, με τον απολογισμό της ασθένειας COVID-19 να ανέρχεται πλέον σε 60.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, 41 ασθενείς ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία το προηγούμενο 24ωρο, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευτεί.

Αύξηση κρουσμάτων στην Ιαπωνία

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας κατέγραψαν 59 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού χθες Τρίτη, τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει διαπιστωθεί μέσα σε ένα 24ωρο στη χώρα από το ξέσπασμα της επιδημίας, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα αυξήθηκε έτσι σε 1.278, συμπεριλαμβανομένων 696 επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, και 14 ανθρώπων που επέστρεψαν με πτήσεις τσάρτερ από την Κίνα, σύμφωνα με τα δεδομένα που μετέδωσε το NHK. Ένα νέο κρούσμα διαπιστώθηκε εξάλλου νωρίς σήμερα στον δυτικό νομό Χιόγκο.

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας ανέρχεται μέχρι σήμερα στην Ιαπωνία σε 19 νεκρούς, ανάμεσά τους επτά που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, ανέφερε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση.

Πρώτος θάνατος στον Παναμά, πρώτο κρούσμα σε Τζαμάικα και Τουρκία

Ένας 64χρονος εκπαιδευτικός που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό υπέκυψε στον Παναμά, γεγονός που σήμανε τον πρώτο θάνατο στη χώρα και στην κεντρική Αμερική εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Ροσάριο Τέρνερ.

Σύμφωνα με την υπουργό (σ.σ. όχι «τον» υπουργό, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο τηλεγράφημα εκ παραδρομής), είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι χθες συνολικά οκτώ κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Το ένα από τα πρόσωπα που έχουν μολυνθεί «νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, άλλο ένα δυστυχώς απεβίωσε», είπε η κυρία Τέρνερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα.

Το θύμα, διαβητικός, υπέκυψε την Κυριακή, διευκρίνισε η υπουργός.

Οι υπόλοιποι επτά άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 59 ετών και οι έξι είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό — στη Γαλλία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ και στην Κούβα.

Ο Παναμάς είναι η δεύτερη χώρα της κεντρικής Αμερικής στην οποία εξαπλώθηκε ο SARS-CoV-2 μετά την Κόστα Ρίκα, όπου καταμετρώνται 13 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων τριών υπηκόων των ΗΠΑ.

Επίσης τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρθηκαν σε Τζαμάικα και Τουρκία.Το υπουργείο Υγείας της Τζαμάικας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κίνγκστον. Πρόκειται για υπήκοο Τζαμάικας που επέστρεψε στην πατρίδα της «από το Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρίνισε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ένα πρώτο κρούσμα ανακοίνωσε και ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότζα. Διευκρίνισε πως πρόκειται για άνδρα και η κατάστασή του είναι καλή. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του, για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter