Κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος – Επτά νέα κρούσματα – 2.408 συνολικά στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος – Επτά νέα κρούσματα – 2.408 συνολικά στην Ελλάδα

Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 2.408, ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος.

Από τα 2.408 κρούσματα, τα 573 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1124 με ήδη γνωστό κρούσμα. Το 56% είναι άνδρες.

Οι νεκροί στη χώρα παραμένουν στους 121 καθώς το τελευταίο 24ωρο δεν είχαμε κανένα νέο θάνατο. Εξ αυτών οι 32 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη.

Παράλληλα, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 55 άτομα, 15 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 86% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 51 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 56.944 κλινικά δείγματα.

Χαρδαλιάς: «Συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα»

Ο γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα θα τηρηθούν δίχως αλλαγές έως τις 27 Απριλίου, τονίζοντας ωστόσο ότι από την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα επιστρέψουμε άμεσα στους κανονικούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι από την επόμενη εβδομάδα, η αλλαγή αφορά το άνοιγμα των υποθηκοφυλακίων και των ειρηνοδικείων, ενώ ανέφερε ότι και αυτόν τον μήνα, οι συντάξεις θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter