Κορονοϊός – εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: Κίνδυνος να ξεμείνουμε από προσωπικό αν ισχύσουν τα μέτρα ΕΟΔΥ

Κορονοϊός – εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: Κίνδυνος να ξεμείνουμε από προσωπικό αν ισχύσουν τα μέτρα ΕΟΔΥ

Κινδύνους διασποράς του κορονοϊού, δημιουργεί η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να μην τίθενται σε κατ' οίκον περιορισμό όσοι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία έχουν έρθει σε επαφή με διαγνωσμένο κρούσμα, αλλά δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στη δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητάει επιτακτικά από τους αρμοδίους να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν εκτεθεί στον ιό.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει απορία για την απόφαση να μην τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό έστω και για επτά ημέρες και να μην γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σ’ εκείνους που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς. Όπως αναφέρει μάλιστα σε ανακοίνωσή της, το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ήδη σε κάποια νοσοκομεία όπως στο “Αλεξάνδρα”.

Δεδομένου μάλιστα ότι το 12% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορά υγειονομικό προσωπικό και τούτο παρότι ο ΕΟΔΥ τηρούσε περισσότερα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας αφενός μεν ότι υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του ιού, αφετέρου δε ότι αν ισχύσουν τα εν λόγω μέτρα μηδενικής προφύλαξης για τους εργαζόμενους θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος να μην υπάρχει επαρκές προσωπικό.

“Με δεδομένο ότι έχουν ανασταλεί οι άδειες και όλο το προσωπικό είναι παρών στα Νοσοκομεία, δεν υπάρχουν εφεδρείες σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων. Ζητάμε να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε όλους τους συναδέλφους που έχουν εκτεθεί στον ιό με επιβεβαιωμένα κρούσματα και να τίθονται σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες όπως αρχικά ήταν. Έτσι θα περιορίσουμε τη διασπορά του ιού σε ασθενείς και θα κρατήσουμε μάχιμο το προσωπικό σε όλη τη διάρκεια της κρίσης” καταλήγει η ΠΕΟΔΗΝ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter