Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα και περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους – Τι εισηγείται η επιτροπή των ειδικών

Κορονοϊός:  Έρχονται νέα μέτρα και περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους – Τι εισηγείται η επιτροπή των ειδικών

Να ανακόψει το τέταρτο κύμα πασχίζει τώρα η κυβέρνηση ανακοινώνοντας σήμερα Τρίτη στις 18:00 νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεδρίαζε σήμερα εισηγήθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενταθούν τα τεστ στους ανεμβολίαστους και οι έλεγχοι των αρμοδίων οργάνων στους χώρους όπου αυτό προβλέπεται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, κατά προτεραιότητα στις «κόκκινες» περιοχές. Επίσης επί τάπητος έχει τεθεί η αύξηση του αριθμού των rapid test που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι με δικά τους έξοδα κάθε εβδομάδα. Μία σκέψη είναι να απαιτούνται δύο test την εβδομάδα για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης και τρία test για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων.

Παράλληλα, θα υπάρξει αυστηροποίηση των ελέγχων το επόμενο διάστημα  προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και κατά πόσο οι καταστηματάρχες προχωρούν σε επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας στους εμβολιασμένους. Επίσης παρελθόν θα θεωρούνται τα πλαϊνά προστατευτικά στα μαγαζιά. Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.

Στη λίστα των ειδικών και της κυβέρνησης είναι και πιο αυστηρά μέτρα όπως η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων σε σινεμά και θέατρα που μέχρι στιγμής θεωρούνται μεικτοί χώροι.

Η πανδημία βρίσκεται και πάλι σε έξαρση στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα νέο ρεκόρ κρουσμάτων που θα αγγίξουν ακόμα και τα 6.500. Την ίδια ώρα οι ειδικοί προειδοποιούν για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο μήνα Νοέμβριο, ακόμα και 10.000 ενώ ταυτόχρονα η πίεση στα νοσοκομεία κυρίως της Βόρειας Ελλάδας είναι μεγάλη με τα ράντζα να έχουν επιστρέψει και τις ΜΕΘ Covid να είναι γεμάτες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter