Κορονοϊός: Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα – Πού εντοπίζεται η μεγαλύτερη διασπορά

Κορονοϊός: Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα – Πού εντοπίζεται η μεγαλύτερη διασπορά
Σ)

Συναγερμό σε όλες τις χώρες έχει σημάνει η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, ενώ και η χώρα μας βιώνει μια αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και εξάπλωσης της μετάλλαξης που είναι περισσότερο μεταδοτική από τις προηγούμενες.

Πολλοί ειδικοί και καθηγητές επισημαίνουν ότι στον Αύγουστο θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, διασωληνωμένων αλλά και θυμάτων.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αναμένει τον Αύγουστο ότι μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα COVID ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο.

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη διασπορά στη μετάλλαξη Δέλτα

Τα μεγαλύτερα προβλήματα  τα οποία προκαλούνται από τη μετάλλαξη Δέλτα εντοπίζονται στο Ηράκλειο Κρήτης και την Αττική με 58 και 39 αντίστοιχα,

Παράλληλα, πολλά είναι και τα νέα κρούσματα που ανιχνεύονται στις παραπάνω περιοχές, από τα συνολικά 1.997 κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφονται 1.022 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 93 ενώ στο Ρέθυμνο Κρήτης ακόμα 73 κρούσματα και στο Ηράκλειο 106.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΕΟΔΥ, έντονο επιδημιολογικό φορτίο υπάρχει και σε άλλες περιοχές που έχει εντοπιστεί το ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος: 93 στη Θεσσαλονίκη (5 ), 51 στη Λάρισα (1), 22 στην Εύβοια (1), 33 στην Αχαΐα (1), 24 στην Κορινθία (1), 3 στη Χαλκιδική (1) ενώ νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν 14 κρούσματα σε παιδιά 13-17 ετών σε κατασκήνωση, 9 στην Αργολίδα (1), 9 στη Λέσβο (4) και 2 στην Πάρο (2).

Δεκάδες κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις της επικράτειας.

Στην Χαλκιδική έχουν εκκενωθεί τμήματα παιδικής κατασκήνωσης η οποία φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας. Στην εν λόγω κατασκήνωση εντοπίστηκαν 14 κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών με τη διαδικασία της ιχνηλάτησης να έχει ήδη ξεκινήσει. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Αναστάτωση έχει προκληθεί και σε κατασκήνωση στα Χανιά αφότου υπήρξαν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό όπως επίσης και εργαζόμενοι. Υπάρχουν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών και εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό (τουλάχιστον 30) με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση να κλείσει η κατασκήνωση που φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά. Αρκετοί γονείς να έχουν σπεύσει να παραλάβουν τα παιδιά τους εχθές και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 3 παιδιά θετικά στον Covid-19.

Ο πρώτος διασωληνωμένος με μετάλλαξη Δέλτα

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Πρόκειται για 49 ετών Ρώσο μοναχό από το Άγιον Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου και η κατάσταση του οποίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Του έγινε τεστ, εντοπίστηκε θετικός και επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter