Κορονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο δωρεάν παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών

Κορονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο δωρεάν παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών

Επιστολή – πρόσκληση μέσω της οποίας ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα από τις επιχειρήσεις που διαθέτουν συνδρομητικά πακέτα, να τα παρέχουν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, απέστειλε στους αρμόδιους ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερακάκης απευθύνεται συγκεκριμένα στους παρόχους τηλεπικοινωνιών και τις επιχειρήσεις συνδρομητικών υπηρεσιών, καθώς στα μέλη του ΣΕΠΕ και της Εθνικής Συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση, ζητώντας τους να εξετάσουν το ενδεχόμενο παροχής δωρεάν υπηρεσιών και προϊόντων ώστε να διευκολυνθεί η εξ αποστάσεως εργασία, η εκπαίδευση αλλά και η ψυχαγωγία των πολιτών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του την ανάγκη αλληλεγγύης και συνεργασίας και ζητάει τη συμβολή όλων ώστε οι πολίτες, το κράτος και οι επιχειρήσεις να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται λόγω των έκτακτων μέτρων.

Αναλυτικότερα αναφέρει προς τις επιχειρήσεις και τους αρμοδίους φορείς: 

«Σας καλώ να εξετάσετε ποιες από τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχετε συνδρομητικά μπορούν να διατεθούν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα: υπηρεσίες και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση, αλλά και την ψυχαγωγία – και να μας ενημερώσετε σχετικά, εντάσσοντάς το στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR, που άμεσα θα λειτουργεί και ως πλατφόρμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter