Κορονοϊός: Έξι νέα κρούσματα – 146 νεκροί συνολικά στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Έξι νέα κρούσματα – 146 νεκροί συνολικά στην Ελλάδα

Έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 2.632 κρούσματα στη χώρα μας, ενώ 146 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από τα 2.632 κρούσματα, το 22,6% εξ αυτών συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ το 50% με ήδη γνωστό κρούσμα στο εσωτερικό. Το 55,4% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλοι δύο νεκροί με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 146. Εξ αυτών οι 39 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 75 έτη. Το 93,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 35 άτομα με μέση ηλικία τα 67 χρόνια, 10 εκ των οποίων το 23% είναι γυναίκες. Το 91,4% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 84 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 80.951 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 3.592.000 κρούσματα εκ των οποίων το 1.289.000 στην Ευρώπη.

Τσιόδρας: Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι πλέον, με την αύξηση των επαφών, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς η φάση που διανύουμε είναι κρίσιμη.

Παράλληλα εκτίμησε ότι το πρώτο κύμα της πανδημίας έχει περάσει πλέον στην Ευρώπη, αν και η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να καταγράφει σημαντικούς αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι σήμερα ξεκίνησε το πρόγραμμα των κινητών μονάδων ανίχνευσης κρουσμάτων κορωνοϊού. Πρώτη προτεραιότητα είναι οι ευπαθείς ομάδες (οίκοι ευγηρίας, δομές αστέγων κ.τλ.).

Αναφορικά με τις ιατρικές εξελίξεις σημείωσε ότι υπάρχουν πάνω από 100 ομάδες που αναζητούν εμβόλια. Εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους. Η έμφαση θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες.

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει απαγόρευση για ηλικιωμένους – Υπό προϋποθέσεις το ψάρεμα 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, ενώ δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.00 έως τις 06.00.

Εκ παραδρομής, σημείωσε, δεν υπήρξε διάταξη για το ερασιτεχνικό ψάρεμα. Από αύριο επιτρέπεται να βρουν στη θάλασσα σκάφη έως 7 μέτρα. Δεν θα πρέπει, όμως, να πάνε σε άλλο νησί ή να παραμείνουν στη θάλασσα τη νύχτα.

Δείτε την ενημέρωση κάνοντας κλικ εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter