Κορονοϊός-Ευρώπη: Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, σενάριο lockdown και στη Βρετανία

Κορονοϊός-Ευρώπη: Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, σενάριο lockdown και στη Βρετανία

Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καταγράφονται καθημερινά πλέον στην Ευρώπη καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. Αυτό έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να προβούν σε lockdown, ολικό ή μερικό, όπως Γαλλία, Γερμανία, και Βέλγιο από Δευτέρα, ενώ ανάλογο σενάριο εξετάζει και η Βρετανία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown σε εθνική κλίμακα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες διότι τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατακλύζονται από ασθενείς με την COVID-19, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη (4η Νοεμβρίου) και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου, κατά τις πληροφορίες των Τάιμς.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μεθαύριο Δευτέρα για να αναγγείλει τα μέτρα: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι «απολύτως απαραίτητο» να συνεχίσουν και των «εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων), πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Πάντως, η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, έγραψαν οι Τάιμς επικαλούμενοι ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Το ΗΒ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της COVID-19.

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Γερμανία

Σε 19.059 — αριθμό άνευ προηγουμένου από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού και ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα — ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που καταγράφηκε στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των καταγεγραμμένων περιπτώσεων να φθάνει πλέον τις 518.753, δείχνουν σήμερα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, άλλοι 103 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 10.452 νεκρούς.

Η Ουκρανία κατέγραψε ρεκόρ 8.752 νέων κρουσμάτων κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε σήμερα το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας.Τα νέα κρούσματα που είχαν διαγνωστεί το προηγούμενο 24ωρο ανέρχονταν σε 8.312, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Ουκρανία ανέρχεται τώρα σε 387.481.

Η Σλοβακία κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε  επίσης νέο αριθμό ρεκόρ 3.363 νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε μια μέρα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε συνολικά 55.091. Ο απολογισμός των νεκρών από την COVID-19 ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 212. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter