Κορονοϊός: Φόβοι Σαρηγιάννη για αναζωπύρωση της πανδημίας από Σεπτέμβριο λόγω «Κενταύρου» (Video)

Κορονοϊός: Φόβοι Σαρηγιάννη για αναζωπύρωση της πανδημίας από Σεπτέμβριο λόγω «Κενταύρου» (Video)

Ρεαλιστικό θεωρεί το ενδεχόμενο «αναζωπύρωσης» των κρουσμάτων κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ανέφερε, σε παρέμβασή του το πρωί της Τρίτης στον «ΣΚΑΪ», ότι η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» είναι πιθανό να οδηγήσει σε νέα αύξηση κρουσμάτων, καθώς το εν λόγω στέλεχος είναι κατά 18,5% πιο μεταδοτικό από τη μετάλλαξη «Όμικρον 4-5».

Όσον αφορά την τρέχουσα επιδημιολογική εικόνα, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της εξάπλωσης των κρουσμάτων μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αναφέροντας ότι είναι πιθανό το να μειωθεί ο αριθμός τους κάτω από 6.000 ημερησίως.






«Ανοίγει» η συζήτηση για σχολεία και νέα εμβόλια

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής σημείωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με «ελαφρότερη» επιτήρηση σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο, χωρίς την υποχρεωτική διενέργεια self-test και χρήση μάσκας μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού, με τον κ. Σαρηγιάννη να διατηρεί τις επιφυλάξεις του.

Όσον αφορά τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για την αντιμετώπιση της παραλλαγής «Όμικρον 4-5», ενώ θα είναι ικανά ώστε να προστατεύσουν από τη σοβαρή νόσηση, σε περίπτωση εξάπλωσης και επικράτησης της υποπαραλλαγής «Κένταυρος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter