Κορονοϊός-Γαλλία: Για τέταρτη συνεχή μέρα πτώση των κρουσμάτων

Κορονοϊός-Γαλλία: Για τέταρτη συνεχή μέρα πτώση των κρουσμάτων

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 19.175 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, λιγότερα από τα 20.586 που είχαν χθες, Σάββατο, καταγράφοντας για τέταρτη ημέρα ημερήσια πτώση.

Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με τη νόσο στα νοσοκομεία αυξήθηκε σε 27.694 από 27.369 που ήταν μια μέρα νωρίτερα, ανακόπτοντας την πτωτική τάση που είχε καταγραφεί τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας επίσης αυξήθηκε, σε 3.272 από 3.225 που ήταν το Σάββατο.

Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στα νοσοκομεία και του οίκους ευγηρίας της Γαλλίας ανέρχεται πλέον σε 78.965 από 78.794 που ήταν το Σάββατο.

Οι γιατροί ανησυχούν ιδιαίτερα για την αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής του κορονοϊού που ανιχνεύτηκε πρώτη φορά στη Βρετανία.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή μπορεί να αποτελεί την πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων από τις αρχές Μαρτίου, δήλωσε ο Αρνό Φοντανέ, επιδημιολόγος και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης για την COVID-19 στην κυριακάτικη εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter